„Suntem singura primărie din România care are o strategie pentru tranziția către o economie circulară”, spune Constantin Toma.
La polul opus, cu cantități mari de deșeuri generate se află Danemarca, Luxemburg, Malta, Cipru şi Germania.
Platforma de călătorii autentice, bazate pe experiențe personalizate, oferă alternativa unui turism mai responsabil, prin toate elementele sale definitorii: mediu și biodiversitate, cultură și tradiții, economie echitabilă.
Guvernul olandez a decis ieri extinderea sistemului garanție-returnare și includerea dozelor de aluminiu pentru băuturi, cu aplicare efectivă din 31 decembrie 2022.
Primarul Parisului promite că celebrul bulevard de 1,9 km va fi transformat într-o "grădină extraordinară" cu zone pietonale, spații verzi și traficul redus la jumătate.
Infrastructura orașului, în care vor locui un milion de persoane, va costa între 100 și 200 miliarde de dolari.
Un concept inovativ pentru România și-a găsit materializarea în Capitală. Magazinul Zero Waste.
Statul grec se angajează să pună la dispoziție șase milioane de euro pentru a încuraja retragerea autovehiculelor vechi.
În orașul japonez Nara, căprioarele sunt considerate sacre, iar turiștii vin în număr mare să le vadă.
Școală smart, cu tablă inteligentă, laptopuri și aplicație.
Cinci lămpi care funcționează în cele patru luni de iarnă emit atât dioxid de carbon cât ar emite o mașină care ar înconjura pământul de trei ori.
Prim-ministrul din Danemarca, Mette Frederiksen a cerut profesorilor să țină cât mai multe ore în aer liber, ca măsură de precauție împotriva răspândirii virusului.
Pedeapsa pentru un astfel de comportament poate fi de 5 ani de închisoare sau amendă de 13.400 de euro!
Continuăm seria de reportaje despre colectarea deșeurilor menajere în România, într-un orășel de 14 000 de locuitori, Otopeni, care reciclează mai mult decât unele orașe mai mari.
Se întâmplă asta deja în Belgia și în Franța. Ideea i-a venit directorului de la Curățenie și Spații Verzi după ce a crescut prețul benzinei.
Bugetul total este de 480 de milioane de lei pentru anul 2020.
Lucrările la conexiunea feroviară Gara de Nord-Aeroport Henri Coandă Otopeni sunt gata în proporție de 94%.
Un "arhipelag" de parcuri plutitoare, un proiect inedit în contextul local al dezvoltării urbane accelerate, care amenință spațiile recreaționale.
Containerele high-tech au capacitate de opt ori mai mare decât a coșurilor obișnuite, detectează singure nivelul de umplere și raportează atunci când sunt pline.
Grupul italian Enel a anunțat că are în plan instalarea a 2.500 de puncte de încărcare în toate regiunile României până în 2023.
Artiști, riverani, pietoni, arhitecți, asociații, ONG-uri și grupuri de inițiativă civice au propus, în cadrul Street Delivery 2020, soluții pentru un București mai bun.
Un spațiu dezafectat a fost salvat de la demolare și transformat în Centru Național pentru Economie Circulară, un loc în care primează valorile Ecologiei.
Obiectivul pe termen lung al Californiei este transport de marfă cu emisii zero.
În Olanda, nu în România, desigur. Un "apel moral" pentru cetățeni în aceasă perioadă în care a crescut volumul gunoaielor menajere.
În timp ce Bucureștiul cu greu se apropie de 8% la capitolul colectare selectivă, Sălacea a depășit anul acesta cifra de 75% privind rata de colectare separată.
La doar 1.000 de km de București, capitala Austriei, Viena, a fost declarat cel mai verde oraș din lume
Una din cele mai frumoase locații din lume face totul pentru a-și păstra frumusețea naturală, oferind un viitor sustenabil regiunii, un cadru verde, cu ecoturism.
Primăriile din cele mai multe capitale europene iau în serios calitatea aerului respirat de cetățeni și în același timp iau măsuri eficiente pentru diminuarea poluării.
Parcă altfel îți bei cafeaua în fiecare dimineață când afli că bus-ul pe care îl iei până la job este alimentat inclusiv cu zațul care rămâne în ceașca ta.
Arheologii au descoperit că grămezile uriașe de deșeuri aparent aruncate în afara zidurilor orașului erau de fapt "în așteptare pentru cicluri de utilizare și reutilizare". O parte a orașului a fost construită din gunoi reciclat.
Astăzi este cel unul dintre cele mai curate orașe din lume, dar, în urmă cu mai bine de 50 de ani, Curitiba, capitala statului brazilian Paraná, era o mare de gunoaie.
România se poate lăuda doar cu un oraș care reciclează "ca afară"