Smart City

Noile troleibuze Solaris vor circula în Bucureşti din februarie. VIDEO, FOTO

5
min
10/4/2024

Noile troleibuze pentru Capitală au o autonomie de 20 de kilometri, a spus primarul Muncipiului Bucureşti, Nicuşor Dan.

Troleibuzele Solaris, care au o autonomie de 20 de kilometri, au ieşit din probe şi vor intra în circulaţie din februarie, a anunţat Primarul Municipiului Bucureşti, Nicuşor Dan.

Declaraţiile edilului vin după ce Primăria Capitalei a achiziţionat 100 de astfel de vehicule prin fonduri nerambursabile.

„Sunt la depoul Bujoreni, avem deja 12 troleibuze. O să mai avem trei săptămâna asta şi până în vară o să le avem pe toate 100. Facem ultimele teste, iar în februarie o să fim cu ele în traseu”, a spus primarul Capitalei marţi.

„Noutatea la troleibuzele astea este că au 20 de kilometri autonomie. Adică, în momentul în care se termină reţeaua, se coboară captatoarele şi mai pot să facă 20 de kilometri, apoi reintră în reţea. Asta permite să facem alte trasee şi inclusiv să schimbăm autobuze care sunt diesel şi sunt foarte vechi, poluante, evident”, a adăugat Nicuşor Dan.

Acesta făcut o demonstraţie despre cum decurge călătoria în troleibuz atunci când acesta este autonom, spunând că în momentul în care troleibuzul se reconectează pe fir, bateria se încarcă.

Foto: Nicuşor Dan/Facebook