Majoritatea chitanțelor conține un produs chimic dăunător numit BPA, care nu poate fi eliminat prin procesul de reciclare.
Amprenta ecologică măsoară impactul pe care oamenii îl au asupra naturii. Cerere și ofertă. Cererea reprezintă cât de mult luăm noi din natură. Oferta este cantitatea de resurse, dar și cantitatea de deșeuri pe care planeta le poate absorbi.
Despre provocările unui an de pandemie și viziunea unui viitor sustenabil. Interviu cu Public Affairs & Communication Manager Coca-Cola HBC.
O nouă specie de greier a fost numită după premierul Noii Zeelande, Jacinda Ardern.
Umerașe reciclate, renunțarea la sacii din plastic din procesul de ambalare și wet cleaning - fără solvenți chimici – un concept 100% verde în București!
Un nou sondaj susține că trei sferturi dintre adulți au o "strălucire verde" din a face ceva bun pentru mediu.
De la plante, fluturi și păsări, până la animale și urmele lor, aplicațiile pot lămuri orice neclaritate pe care o are un explorator de natură.
La acțiune au participat voluntari din Macedonia, Cehia, Spania și Germania.
Interviu exclusiv cu fondatoarea Styland, brandul momentului în industria fashion.
Proiectul fusese gândit pentru două săptămâni însă, grație succesului, a fost prelungit până la finalul lui 2020 și continuă în 2021.
Nicu Bocancea, master florist internațional, a „plantat” copacul cu 600 de lalele pe Calea Victoriei. Bucureștenii pot pleca cu o lalea albă cu bulb care se poate replanta acasă.
Dacă vrei să-ți începi anul cu o doză de optimism, urmărește-i online pe acești activiști din toată lumea.
50% dintre respondenți și-au propus să se străduiască mai mult în colectarea separată a deșeurilor.
Un interviu exclusiv cu Valer Hancaș, Communications & Corporate Affairs Director, Kaufland România.
Cu fabrici închise în Bangladesh, Cambodgia și Vietnam, cu branduri care au anulat comenzi, cu oameni închiși în case, moda a devenit mai sustenabilă în 2020.
Sistemul alimentar cuprinde câteva etape ca: producție, transport, comerț, consum și managementul deșeurilor.
De la achiziționarea unui brad crescut în zonă, până la reciclare, există șase modalități prin care să scazi amprenta de carbon a bradului.
În 2019, Danemarca era al doilea cel mai mare producător de petrol din Uniunea Europeană, după Marea Britanie.
Vânzarea a 1.000 de ceasuri înseamnă recuperarea a 222 de kilograme de plastic.
Grupul Intercontinental deține aproape 6.000 de hoteluri în toată lumea, ceea ce înseamnă un impact major.
Cădire smart, laptopuri, table inteligente, aer purificat, muzică pe holuri.
Asociația își propune să continue misiunea pentru o țară mai curată chiar și în context de pandemie de coronavirus, la 10 ani de la prima acțiune.
Colecția Clean Classics are 70% materiale reciclate pe partea superioară și cauciuc regenerabil și recuperat pentru tălpi.
Înainte de toate, satul Emmaüs Lescar-Pau este un loc unde oamenii își construiesc propriul viitor și proiect de viață.
Betonul, cărămizile, țiglele și ceramica rezultate din demolări devin beton de înaltă calitate la costuri de producție mai mici decât ale produsului din materiale virgine.
În România, Uber a încheiat un parteneriat cu Volkswagen pentru reduceri la achiziția de mașini electrice.
Cea mai mare mișcare socială din țara noastră caută voluntari pentru noul proiect, prin care ONG-ul transmite informații primăriilor privind depozitele ilegale de deșeuri.
Expoziția „De ce ne rabdă Pământul?” - Antipa, Brâncuși, Georgescu-Roegen - vizionari ai conceptelor de sustenabilitate.
Toate evenimentele s-au repliat în funcție de restricțiile acestei perioade, dar sportul în aer liber este chiar indicat, mai ales dacă este pentru o cauză verde!
În urma campaniei British American Tobacco în parteneriat cu Primăria Sectorului 3 și asociația Green Academy, scrumierele stradale sunt folosite cu succes de bucureșteni.
Faptul că la ceremonia cu magnatul italian ducesa a ales să poarte o rochie din 1961, deși ar fi putut să își aleagă orice piesă de designer creată în 2020, este un semnal extraordinar de încurajare a comportamentului sustenabil.
Dozele de aluminiu sunt reciclate pentru o planetă mai curată și plaje doar cu... nisip.
În loc să cumperi de fiecare dată o sticluță nouă de dezinfectant, poți să încarci recipientul Sanikind.
Pentru cei care nu au spațiu, dar își doresc să crească plante aromatice sau salate, Bottle Farm ar putea fi o soluție.
Alătură-te milioanelor de oameni care au acceptat provocarea de a reduce plasticul generat acasă în luna iulie.
O plimbare de 10 minute, ceea ce este suficient pentru a acoperi câțiva kilometri în oraș, va costa 1 leu.
Doza este unul dintre cele mai utilizate ambalaje pentru băuturi, în special pentru bere. Anual se vând peste 250 de miliarde de doze în întreaga lume.
Studiul, care se desfășoară în România, Macedonia de Nord și Republica Moldova, își propune să implice peste un milion de respondenți.
În 2019, în întreaga rețea 5 to go s-au consumat peste 1 milion de paie din plastic!
Este o întrebare cu un răspuns destul de dificil în contextul actual, deși ar trebui să vină simplu și firesc: consumi, colectezi selectiv și reciclezi.
Animale sălbatice, căruțe cu coviltir, trasee montane cu bicicleta sau una din cele mai spectaculoase pensiuni de cai, în Transilvania
Geeks For Democracy, ONG-ul care a avut și apreciata inițiativă „Cumpărături la ușa ta”, vine acum cu un nou proiect: „Banca de haine”.
La nivel global, deșeurile textile sunt pe locul doi ca sursă de poluare, după cele din industria petrolieră, conform specialiștilor.
Animalele de companie ne aduc bucurie în viață, dar un studiu recent sugerează că micuțele ființe blănoase au, surprinzător, un puternic impact ecologic.
Rata de colectare a plasticului se situa la 30% înainte de introducerea sistemului de garanţie pentru ambalajele de băuturi.
Efectul WOW pe care poate să-l aibă un obiect reciclat căruia i s-a dat valoare din nou este fantastic.
Provocarea părea simplă la început, s-a complicat din ziua 1, iar apoi... super satisfacții!
Cel puțin o dată pe zi, milioane de persoane în lume cumpără cafea la pachet sau de la dozator în pahare de unică folosință. Doar 1 din 400 e reciclat!
Peste 45.000 de rebuturi provenind de la o firmă americană care produce dispozitive de vapat au devenit obiecte de artă.
“Gunoiul unui om poate deveni apartamentul altuia”, aceasta este deviza care l-a motivat pe un canadian să construiască un sat din sticle de plastic.
Ce se poate face dintr-un motor de avion recuperat de la "fier vechi"
Celebrități de la Hollywood fac tot posibilul să încurajeze restul lumii să li se alăture luptei pentru o planetă curată, mai verde și fără poluare