Vor fi suspendate pentru doi ani Planurile Urbanistice Zonale ale sectoarelor 2, 3, 4, 5 și 6.
Sistemul Informaţional Integrat de Urmărire a Materialului Lemnos (SUMAL) are peste 50.000 de utilizatori și a urmărit peste un milion de metri cubi de masă lemnoasă.
În fiecare zi sunt utilizate la nivel global în jur de 6,8 miliarde de măști de unică folosință.
Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că cele șase sectoare din București vor avea o strategie unitară pentru colectarea separată a deșeurilor.
Obiectivul este de a crea în viitorul apropiat o sticlă 100% reciclabilă, fără plastic, capabilă să împiedice evacuarea gazelor din băuturile carbogazoase.
La prima plantare virtuală din România, s-au implicat peste 400 de oameni care au plantat un total de 3,450 puieți forestieri, în 32 de județe din toată țara.
Deși schimbările climatice sunt studiate, în principal, prin perspectiva mediului înconjurător, ele se încadrează și în categoria chestiunilor politice și etice.
În plus, pulberile de spanac pot fi folosite pentru a obține baterii metal-aer, fiind o alternativă mai eficientă energetic la bateriile litiu-ion, pe care le găsim în produse precum smartphone-uri.
În viitor, această descoperire ar putea să însemne că nu vor mai fi necesare tăierile de copaci pentru mobilă.
Noua variantă a aplicației va beneficia de o interfață nouă și de îmbunătățiri în ceea ce privește experiența utilizatorului.
Datorită unei noi resurse de cercetare a peste 90 de cercetători din 60 de instituții din 20 de țări, avem informații despre acest proces.
Voucherul de 10.000 de euro încurajează populația să aleagă mașina electrică sau hibridă.
Pământurile indigene ocupă peste 25% din Terra și sunt esențiale pe termen lung pentru biodiversitatea și ecosistemele planetei.
Programul de colectare separată și reciclare, derulat cu sprijinul ECOTIC ajută ca aceste dispozitive să nu ajungă la groapa de gunoi.
Consiliul Național al Elevilor și Asociația Act for Tomorrow fac apel către instituțiile publice pentru ca educația pentru sustenabilitate să fie o prioritate.
Centrul comercial Leeds Merrion Center City Parks primește timp de o lună, în fiecare an, PET-uri în schimbul cărora oferă vouchere de parcare.
Înscrierile se desfășoară până pe 12 februarie.
În 2020, orașul din Transilvania a achiziționat alte 26 de troleibuze electrice.
Fabrica cu doar șase angajați produce 10 tone de ulei industrial pe zi.
Ministrul Mediului a avut prima întâlnire cu AOA, reprezentantul organizațiilor care implementează obligațiile privind răspunderea extinsă a producătorului, în ceea ce privește deșeurile din ambalaje.
50 de țări se angajează să oprească distrugerea planetei. La nivel internaţional, nici unul dintre obiectivele stabilite pentru ultimul deceniu în ceea ce priveşte protecţia biodiversităţii nu a fost atins.
La inițiativa Zero Waste România, 22 de ONG-uri au semnat un document de susținere a Sistemului Garanție-Returnare în forma actuală, transmis către Ministerul Mediului.
Printre clienții lor se numără branduri globale de modă și firme de arhitectură din India, inclusiv un magazin Adidas din Mumbai, modernizat cu astfel de plăci.
Zgomotul poate interfera cu capacitatea animalelor marine de a auzi, naviga, comunica și prinde prada.
O taxă pe carbon ar funcționa ca o penalizare a arderii combustibililor fosili.
Deși par pași mici, sfaturile de economisit apa în gospodării pot reduce această risipă cu 40%.
Aceștia cer ca spitalele să refolosească mai multe dispozitive.
Operatorii economici interesați sunt așteptați să depună oferte în SEAP până pe data de 18.01.2021.
În program se încadrează mașini de spălat rufe și vase, frigidere, televizoare, aparate de aer condiționat, aspiratoare, laptopuri și tablete.
La nivel național, au fost plantați 50 de milioane de puieți.
Acordul liderilor UE trebuie validat și de Parlamentul European, care a cerut o reducere de 60%.
Suprafețele unde s-au plantat puieții în 2020 erau grav degradate de exploatările agresive.
Cel mai mare și mai avansat dispozitiv experimental de cercetare a fuziunii nucleare poate fi sursa de energie curată a viitorului.
Perdelele garantează protecția drumurilor și siguranța traficului, în mod special iarna, dar și vara, acționând împotriva fenomenului de deșertificare și ca bariere de praf.
Zilele înnorate reprezintă o problemă pentru panourile solare, însă o nouă invenție vine cu o soluție: transformă razele UV în energie chiar și când nu strălucește soarele.
A fost lansată procedura de achiziție publică pentru realizarea hărților satelitare. Sistemul a fost conceput plecând de la metodele prin care se fură lemnul.
Anvelopele reprezintă a doua sursă de microplastic care ajunge în mediu.
Sistemul funcționează în peste 10 state UE, colectând și procesând circa 90% din deșeurile reciclabile. România îngroapă anual 6 milioane de tone de deșeuri!
Tineri din comunități mici învață să desfășoare activități destinate ecoturismului, proiectând și implementând activități de explorare și valorificare a patrimoniului local.
Mega Mall implementează tehnologia BigBelly, o soluție inteligentă pentru reciclare care comunică date în timp real pentru a eficientiza colectarea selectivă.
Unul dintre cei mai puternici investitori în industria verde dezvoltă problema ambalajelor de plastic folosite în România.
22 de studenți olandezi au construit un automobil funcțional confecționat în totalitate din deșeuri: plastic pescuit din mare, PET-uri reciclate și gunoi menajer.
Potrivit acestuia, foarte importantă este schimbarea flotei de mașini a țării, care este învechită, cu vehicule noi.
Meduzele, considerate cele mai veninoase animale din lume, sunt foarte greu de observat fără acest sistem.
Delfinii robotici de dimensiuni naturale, ultra-realiste, ar putea fi viitorul către sfârșitul captivității animalelor din acvarii și parcuri tematice.
Până la mijlocul lui 2022, flota va fi formată din 27 de trenuri echipate cu celule de hidrogen. Acestea vor înlocui locomotivele diesel.
Cunoscutul lanț de fast-food face un pas important pentru protejarea mediului!
Gazul de furnal înlocuiește gazul metan, îmbunătățind astfel consumul energetic și emisiile de dioxid de carbon.
Măsura ar fi trebuit aplicată încă din aprilie, însă a fost amânată din cauza pandemiei de Covid-19.
Cercetătorii norvegieni au descoperit faptul că vopsirea în negru a unei pale a turbinei eoliene, poate reduce cu 70% rata anuală a mortalității accidentale a păsărilor.
Folia poate fi reciclată ca polietilena convențională.
Planul combinatului este ca prin investițiile făcute, emisiile de dioxid de carbon să devină zero în următorii 10 ani, făcând astfel din Sidex Galați pilotul Greensteel în Europa.
Ambalaje 100% rPET, care au ajuns pe piețele din Europa de Vest începând cu 2019, sunt acum și în România.
Derivată din bacteria care a evoluat în mod natural să consume plasticul, poate ajuta la reciclarea completă a PET-urilor, consumând de șase ori mai repede decât cele de până acum.
Procentul ar fi echivalent cu eliminarea a 22 de milioane de mașini din trafic, arată un studiu Accenture.
Au fost colectate 2216 tone de deșeuri abandonate în natură și igienizate 140 de zone, iar numărul de cartări ale zonelor cu deșeuri este de 2232.
Măsura este cea mai dură din Statele Unite și va fi implementată peste 18 luni.
În 2019, 100% din energia electrică a fost achiziționată din surse regenerabile în operațiunile din Turcia și România, unde sunt produse electrocasnicele Arctic.
Compania lucrează de 10 ani și la dezvoltarea unor noi pahare pentru cafea, care să aibă un impact minim asupra mediului.
Spațiul va fi folosit atât pentru copiii defavorizați, care vor fi învățați să scrie, să citească, dar și de copiii care vor să își facă temele împreună, afterschool.