Smart City

Județul Arad devine lider în energia verde: trei parcuri fotovoltaice aprobate pentru anul 2024

1
min
25/4/2024

Primăria Arad Construiește încă un Parc Fotovoltaic pe Proprietatea Municipalității ce are ca scop reducerea facturilor de energie electrică pentru clădirile din administrația municipiului

Primăria Arad va construi un parc fotovoltaic pe o suprafață de 28.000 de metri pătrați, cu o investiție estimată la 6,3 milioane de lei, majoritatea fondurilor provenind din surse nerambursabile.

Conform comunicatului de presă emis de Primăria Arad, parcul fotovoltaic va fi amplasat în cartierul Aradul Nou, în Zona Industrială Sud, și va avea o putere instalată de 0,63 MW.

"Acest proiect are ca scop reducerea facturilor de energie electrică pentru clădirile aflate în administrația municipiului şi pentru sistemul de semaforizare. Valoarea proiectul este de 6.372.000 lei, din care contribuția din buget local este de 2.268.990 lei", se arată în comunicatul, conform wall-street.ro.

Terenul de 28.000 de metri pătrați, unde va fi construit parcul fotovoltaic, aparține municipalității. La începutul anului 2024, reprezentanții Agenției Naționale pentru Protecția Mediului au aprobat construirea a trei parcuri fotovoltaice uriașe în Arad. Această inițiativă consolidează poziția județului ca lider în domeniul energiei verzi în România.

Sursa foto: Unsplash