Stiri

Săptămâna Verde 2023: Ce resurse conţine noua platformă online de educaţie ecologică

3
min
24/2/2023

Ministerul Educaţiei şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor (MMAP) au lansat vineri, 24 februarie, o platformă online de resurse educaţionale pentru a susţine activităţile organizate în Săptămâna Verde.

Site-ul saptamanaverde.edu.ro conține o serie de materiale informative și idei de activități ce pot fi organizate la nivelul unităților de învățământ. Cadrele didactice nu sunt obligate să se limiteze la resursele propuse, fiind încurajate să identifice, la nivel local, și alte tipuri de activități complementare, potrivit unui comunicat transmis de MMAP.

Citeşte şi: Premieră în învăţământul românesc începând cu 2023. Când va avea loc „Săptămâna verde”

„Educația ecologică este, foarte probabil, cel mai important instrument prin care creștem generații cu respect pentru mediu”, a spus Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Tánczos Barna.

„Având în vedere importanța educației privind schimbările climatice, platforma educațională lansată astăzi reprezintă un instrument util pentru cadrele didactice și pentru elevii care participă la activitățile din Săptămâna verde. Cu astfel de inițiative, contribuim cu toții la formarea unui comportament responsabil faţă de mediul înconjurător și implicit a unei societăți care își protejează viitorul”, a spus Ministrul educației, Ligia Deca.

Platforma educațională cuprinde resurse precum: date despre proiect, repere legislative; o bibliotecă digitală cu resurse educaționale (materiale, idei de activități) pe teme din domeniile: schimbări climatice, managementul deșeurilor, consum și producție sustenabile, biodiversitate, păduri și viață terestră, apă și viață acvatică; idei de trasee educative în natură; o hartă a ariilor naturale protejate și informații despre acestea; lista stațiilor meteorologice și informații despre acestea; resurse privind modalitatea de răspuns la dezastrele naturale; resurse și sugestii de activități propuse de ONG-uri; exemple de bune practici educaționale cu privire la schimbări climatice și mediu.

Citeşte şi: Primul muzeu interactiv pentru educaţie de mediu din România. Cum arată ECO MUSEUM

Foto: Freepik