Stiri

Reprezentant Greenpeace: În 24 de ore se taie aproximativ 13 hectare, din care jumătate dispar

6
min
28/6/2022

Greenpeace îl contrazice pe ministrul Mediului care a afirmat că defrișările masive au dispărut din România.

Se taie în continuare păduri, iar jumătate din cantitatea de lemn dispare efectiv. Nu apare în niciun fel de documente.

Ciprian Găluşcă, coordonator al campaniei Greenpeace pentru păduri şi biodiversitate, a declarat luni, că defrișările nu au dispărut în România și că încă se mai taie pădurile.

Declarația vine după ce ministrul Mediului Tanczos Barna a afirmat că vremurile cu defrişări masive în care „a dispărut pădurea de pe versanţi”, au apus şi că nu mai există asemenea tăieri în România.

Citește și: ANALIZĂ Cum ne deplasăm pentru a nu mai alimenta schimbările climatice

Reprezentantul Greenpeace a afirmat la emisiunea Talk News de la Profit News TV, că, în 24 de ore, în România se taie 13 hectare de pădure, dintre care jumătate dispar, fără să se întocmească niciun fel de acte.

„Calculul este foarte simplu. Avem 38 de milioane de mc care pleacă din pădure, în fiecare an, nu trebuie decât să împărtim la 365 de zile şi la 340 de mc, cât se află într-un hectar, o să aflăm că în 24 de ore se taie aproximativ 13 hectare, din care jumătate dispar, aşa cum ne spune Inventarul forestier naţional, fără acte, din pădure“, a explicat Ciprian Găluşcă, potrivit sursei citate.

Citește și: Milioane de lei pentru pistele de bicicliști

El a mai afirmat că acum, totul se face mai cu perdea decât în urmă cu un deceniu. „Nimeni nu e nebun să taie 500 de hectare. Există sub o altă formă, tăierile selective. Atunci când se taie 500 de mc din pădure, în realitate de acolo pleacă 1.000 de mc. Ne lăudăm că ne-am lăsat de fumat dar ne-am apucat de băut“, a mai spus Ciprian Găluşcă. 

Sursa foto: Pixabay