Smart City

FOTO. Bulevardul Regina Elisabeta din Bucureşti era „verde” în perioada interbelică. Cum arăta

3
min
6/7/2023

O fotografie din prima jumătate a secolului trecut îi face pe bucureşteni să viseze că inima Capitalei ar putea să beneficieze de o cantitate similară de oxigen în viitor.

O fotografie din perioada interbelică a dezvăluit cum ar arăta Bulevardul Regina Elisabeta din inima Bucureştiului dacă ar fi înverzit.

Imaginea i-a făcut pe reprezentanţii organizaţiei neguvernamentale „Străzi pentru Oameni” să spere că bulevardul va mai putea arăta astfel în viitor.

Proiectul promovează străzile pietonale, pistele de biciclete și transportul alternativ.

„Abia așteptăm ca Bulevardul Regina Elisabeta să își recapete vitalitatea. Dacă fotografia asta din interbelic ar fi color, ar arăta exact ca imaginea pe care o avem în minte când ne gândim la înverzirea bulevardului - copaci care să ne țină umbră, să împrospăteze puțin aerul și pur și simplu să ne dea chef de plimbare”, a spus reprezentanţii proiectului, care promovează străzile pietonale, pistele de biciclete şi transportul alternativ.

„Noi credem că zona merită crearea de noi alveole în care să fie plantați copaci, fiindcă multe din ele au dispărut în timp. Ne-ar aduce mai aproape de orașul verde pe care ni-l dorim și de care avem nevoie”, au concluzionat aceştia pe pagina de Facebook „Străzi pentru Oameni”.

Foto principală: Google Maps