Stiri

Orașul New York bate recordul vechi de 50 de ani pentru cea mai lungă iarnă fără zăpadă

5
min
2/2/2023

Dar măcar nu pierd bani din turismul de pârtie, ca la Sinaia.

Iarna la New York nu poate fi asociată cu altceva decât Times Square și Central Park învăluite în totalitate într-o pătură albă de zăpadă. Însă peisajul nu se prefigurează astfel și anul acesta, potrivit AFP, citată de France24.

Oficial, un strat de zăpadă trebuie să aibă 0,25 cm

Prima ninsoare de anul acesta s-a lăsat cea mai așteptată din ultimii 50 de ani, întrucât nici până duminică inclusiv nu a nins la New York.

New York-ul este pe cale să doboare și recordul de cea mai lungă perioadă în care nu s-au întregistrat ninsori semnificative


Această perioadă în care nu a nins deloc îi șochează până și pe locuitorii metropolei care parcă încep să se gândească de două ori dacă chiar se bucură că nu ninge.
„Chiar e trist ce se întâmplă. În mod normal, nu ne place zăpada. Dar, parcă acum, însă, chiar ne lipsește cu desăvârșire”, a declarat pentru AFP profesoara Anne Hansen.
De regulă, la New York, supranumit și „Marele Măr” (din engl. „the Big Apple”), ninge pentru prima data pe la jumătatea lunii decembrie. Iarna trecută, prima ninsoare s-a lăsat așteptată până în Ajunul Crăciunului.

Poți citi și: Parlamentul European are planuri mari pentru folosirea bicicletei ca transport. Care sunt beneficiile

Meteorologii din New York consideră drept strat de zăpadă ninsoarea care se așază pe sol și măsoară cel puțin 0.25 de centimetri în Central Park. Deși a nins puțin miercurea trecută, cantitatea de zăpadă nu a fost îndeajuns de mare cât să poată fi măsurat stratul de zăpadă.

Secetă de zăpadă

Ninsoarea care s-a lăsat cel mai mult așteptată de până acum fusese cea din 1973, când newyorkezii au așteptat până pe 29 ianuarie să ningă pentru prima dată, potrivit Serviciului Naţional de Meteorologie (NWS).

Aşadar, pentru faptul că nici până duminică inclusiv nu a nins la New York, se poate afirma că a fost doborât în mod oficial acest record, pentru prima dată de la începutul înregistrărilor meteorologice, în anul 1869.

New York-ul este pe cale să doboare și recordul de cea mai lungă perioadă în care nu s-au înregistrat ninsori semnificative. Recordul actual este de 332 de zile, care s-a încheiat pe 15 decembrie 2020.

Duminică a marcat cea de-a 326-a zi, drept pentru care Accuweather a numit această perioadă drept o „secetă de zăpadă”.

Foto: Pexels/Chris Schippers