Stiri

Limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius ar reduce riscurile pentru omenire cu până la 85%

4
min
15/7/2022

În prezent, la nivel global a fost implementată o politică climatică insuficientă pentru a limita încălzirea la 2 grade Celsius.

O nouă cercetare condusă de Universitatea East Anglia (UEA), din Marea Britanie, cuantifică beneficiile aduse de limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius și identifică regiunile cu cele mai mari potențiale riscuri aduse de schimbările climatice în viitor.

Studiul calculează reducerile expunerii umane la o serie de riscuri (cum ar fi deficitul de apă și stresul termic, boli și inundații) care ar rezulta din limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius și nu la 2 sau 3,66 grade Celsius. Sunt incluse și efectele asupra randamentelor agricole și asupra economiei.

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

Cercetătorii britanici de la UEA și de la Universitatea din Bristol și cei de la PBL Netherlands Environmental Assessment Agency constată că riscurile sunt reduse cu între 10% și 44% la nivel global dacă încălzirea este redusă la 1,5 grade Celsius în loc de 2 grade Celsius.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false  

În prezent, la nivel global a fost implementată o politică climatică insuficientă pentru a limita încălzirea la 2 grade Celsius, așa că echipa a făcut și o comparație cu riscurile care ar apărea cu niveluri mai mari de încălzire globală.

Sursa foto: Rawpixel