Stiri

Guvern: Prelungire cu 5 ani a termenului de depunere a cererilor de restituire a taxelor speciale, de poluare pentru autovehicule

3
min
12/7/2022

Românii au avut termen doar de un an pentru depunerea cererilor de restituire.

Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă care prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu.

Conform unui comunicat al Guvernului, "actul normativ prevede prelungirea cu 5 ani a termenului până la care contribuabilii pot depune cererile de restituire a sumelor reprezentând taxa specială, taxa de poluare pentru autovehicule şi timbrul de mediu".

Citește și: ANALIZĂ Ce secete a cunoscut Europa și care sunt scenariile pentru următorii 100 de ani

"Măsura era necesară având în vedere că legislaţia naţională trebuie armonizată principiilor Uniunii Europene în materie de restituire a taxelor încasate cu încălcarea dreptului unional", arată sursa citată.

Citește și: Groapa de gunoi ecologică din Pasul Mestecăniș, finanțată de UE în baza unor documente false 

Potrivit legislaţiei, românii au avut termen de doar un an - între 7 august 2017 şi 31 august 2018 - pentru depunerea cererilor de restituire, în condiţiile în care, pentru restituirea creanţelor fiscale, dreptul de a le solicita se poate exercita în termen de 5 ani, precizează Executivul. 

Sursa foto: PxHere