Stiri

Dezastrele naturale au provocat daune de 210 miliarde de dolari în toată lumea, în 2020

3
min
11/1/2021

Anul trecut, această sumă a fost de 166 de miliarde de dolari, iar creșterea a fost cauzată de încălzirea planetei.

Catastrofele naturale din întreaga lume au cauzat daune de 210 miliarde de dolari în 2020, potrivit unui calcul realizat de Munich Re, un asigurator german de top. Prejudiciul a crescut de la 166 miliarde de dolari, în anul precedent, și vine din cauza încălzirii planetei, ceea ce crește riscurile.

Și pierderile asigurate au crescut, la 82 miliarde dolari de la 57 miliarde dolari în 2019, a transmis Munich Re. Acestea se adaugă la povara pandemiei de coronavirus care a lovit puternic industria asigurărilor.

Schimbările climatice vor juca un rol din ce în ce mai mare în toate aceste pericole”, a declarat Torsten Jeworrek, membru al consiliului de administrație al München Re, făcând referire la uragane, incendii de vegetație și alte furtuni. „Este timpul să acționăm.”

Statele Unite au fost deosebit de afectate de uragane și incendii. Valurile de căldură și seceta alimentează incendiile, făcând ca daunele de anul trecut, din vestul SUA, să se ridice la 16 miliarde de dolari. Sezonul uraganelor a fost, la nivel mondial, „hiperactiv”, cu un record de 30 de furtuni, depășind cele 28 de furtuni din 2005, potrivit Munich Re. Inundațiile din China au fost cele mai costisitoare pierderi individuale, de 17 miliarde de dolari, însă doar 2% din daune au fost asigurate.