Stiri

Amenzi uriaşe pentru şoferii din Bucureşti care nu explică de ce au parcat neregulamentar

3
min
16/3/2023

„Nu ignoraţi fluturaşii pe care Poliţia Locală îi lasă în geam”, a avertizat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Peste 100 de şoferi din Bucureşti au primit amenzi uriaşe după ce au refuzat să comunice poliţiei locale de ce au parcat neregulamentar, a anunţat primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu.

Şi Primăria Sectorului 1 a intensificat ridicarea maşinilor parcate ilegal, iar anunţul făcut de Clotilde Armand în acest sens a stârnit zeci de reacţii.

Totul vine după ce, anul trecut, Primăria Capitalei a promis că nu va mai închide ochii la cei care parchează ilegal pe trotuare, treceri de pietoni, în intersecţii sau în staţii de autobuz, punând astfel în pericol pietonii şi nelăsând spaţiu pentru persoane vulnerabile precum cele cu dizabilităţi sau cu cărucioare de copii.  

Citeşte şi: EXCLUSIV ‘Mii de bucureşteni au murit din cauza poluării în 2022. Întreaga Capitală ar trebui să devină o zonă de emisii reduse în 2023’

„Poliția Locală a primit de curând puterea de a cere date despre șoferii mașinilor parcate aiurea și și-a luat rolul și mai în serios. Aproape 6.000 de astfel de cereri au fost trimise către proprietarii de mașini și majoritatea s-au conformat și au suportat consecințele”, a scris Mihaiu pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că amenda pentru refuzul de a comunica aceste informaţii variază între 1.300 şi 2.900 de lei, în timp ce cea pentru parcare neregulamentară poate ajunge la 725 de lei, însă şoferi pot scăpa doar cu un avertisment.

Citeşte şi: VIDEO Ce cred bucureştenii despre traficul din Capitală

„Nu ignoraţi fluturaşii pe care Poliţia Locală îi lasă în geam”, a concluzionat el, adăugând: „Dar, cel mai important – parcați regulamentar și nu ignorați nevoia pietonilor de a merge nestingheriți acolo unde au treabă. Orașul este al tuturor.”

Foto: Radu Mihai/Facebook