Stiri

Primăria Sectorului 1 a intensificat ridicarea maşinilor parcate ilegal. Anunţul făcut de Clotilde Armand a stârnit zeci de reacţii

4
min
24/2/2023

Cât îi costă pe şoferii din Bucureşti dacă le este ridicată maşina

Primăria Sectorului 1 a intensificat operaţiunea de ridicare a vehiculelor parcate neregulamentar pe domeniul public din această zonă din Bucureşti, au anunţat autorităţile locale.

De la începutul anului 2023, au fost ridicate peste 100 de vehicule parcate ilegal şi care staţionau neregulamentar pe trecerile pentru pietoni şi în intersecții sau blocau accesul în proprietățile alăturate drumurilor publice şi în unitățile de învățământ sau în spitale.

„Sunt prea puține pentru câtă nesimțire este din partea unor șoferi. Am dat dispoziții echipajelor Poliției Locale Sector 1 să accelereze acțiunile din teren, să facă o campanie de conștientizare a importanței respectării legislației rutiere și să ridice autovehiculele parcate în dispreț față de lege și față de participanții în trafic”, a spus primarul Sectorului 1, Clotilde Armand.

Mai poţi citi şi: VIDEO Ce cred bucureştenii despre traficul din Capitală

„Regulile de circulație sunt făcute să fie respectate. Unii cetățeni nu înțeleg de ce este important acest lucru și ne pun viețile în pericol. În Sectorul 1, una din principalele cauze de accidente rutiere pe drumurile publice este parcarea ilegală a vehiculelor în aproprierea trecerilor pentru pietoni. Vizibilitatea este drastic redusă, iar oamenii ajung să facă slalom printre mașini pentru a putea trece strada”, a adăugat Armand.

Staționarea vehiculelor pe trecerile pentru pietoni sau la mai puțin de 25 de metri de acestea constituie contravenție și se sancționează cu amendă cuprinsă între 580 și 725 lei și trei puncte de penalizare, a precizat atât primarul cât şi reprezentanţii primăriei, în postări publicate pe paginile lor de Facebook.

Reacţiile locuitorilor Capitalei

Reacţiile celor care locuiesc în Bucureşti nu au întârziat să apară.

„Aţi ridicat 100 de maşini, adică 1,7 maşini pe zi? Asta da professionalism şi viteză! În maxim 200 de ani nu vor mai exista autovehicule parcate illegal”, a comentat un bărbat la postarea primăriei.

„O sută de maşini le rezolvaţi în trei-cinci zile doar în preajma primăriei pe trecerile de pietoni. Chiar nu e nicio laudă numărul ăsta de maşini în aproape două luni”, a adăugat o femeie.

Mai poţi citi şi: EXCLUSIV „Mii de bucureşteni au murit din cauza poluării în 2022. Întreaga Capitală ar trebui să devină o zonă de emisii reduse în 2023”  

Clotilde Armand a primit sugestii privind pedepsirea şoferilor care parchează illegal în Bucureşti.

„Angajaţi agenţi locali numai pentru amenzi auto cu normă de amenzi zilnice”, a spus un bărbat.

„Cred că un sistem de penalizare pe număr de abateri ar fi mai ok şi ridicarea cuantumului amenzilor mai sus. Adică, la prima abatere 100 de lei, la a 10-a, 10.000 de lei”, a spus un altul.

Regulile privind parcarea în Sectorul 1 şi tarifele privind ridicarea, transportul şi depozitarea maşinilor în cazul staţionării neregulamentare sunt disponibile aici.

Foto: Clotilde Armand/Facebook