Stiri

VIDEO Ce cred bucureştenii despre traficul din Capitală

4
min
15/12/2022

Bucureştiul este unul dintre cele mai aglomerate oraşe din lume, iar şoferii români pierd zeci de ore din viaţă în trafic în fiecare an, potrivit unui raport.

În 2021, şoferii au pierdut 98 de ore în traficul din Bucureşti, iar în 2020, 134 de ore, Capitala României devenind atunci cel mai aglomerat oraş din lume, potrivit clasamentului Global Congestion Impact, publicat de aplicaţia de trafic INRIX.

Mai mult, emisiile autovehiculelor sunt suspectate ca fiind cancerigene şi pot cauza probleme neurologice, cardiovasculare, respiratorii, reproductive sau pot afecta sistemul imunitar, conform Agenţiei pentru Protecţia Mediului din SUA.  

Aceeaşi instituţie aminteşte că fiecare şofer contribuie la schimbările climatice care afectează întreaga planetă, din cauza miliardelor de tone de gaze cu efect de seră eliberate în atmosferă de maşini.

I-am întrebat pe bucureşteni ce părere au despre traficul din oraşul lor, de unde cred că provin problemele aglomeraţiei rutiere din Capitală şi ce soluţii ar putea fi adoptate.

Ce au răspuns, aflaţi din video.

Sursa foto: PxHere