Solutii

Marea Britanie se pregăteşte pentru utilizarea apei de canalizare reciclate ca apă potabilă

5
min
29/9/2022

Companiile de apă plănuiesc acum sisteme „de la toaletă la robinet” care vor trata apele reziduale din toalete, chiuvete și căzi de baie pentru a le face potabile.

Britanicii trebuie să se obișnuiască să bea apă de toaletă reciclată pentru a evita penuria, susțin experții, iar şeful Agenţiei de Mediu spune că oamenii ar trebui să fie mai puţin scârbiţi de provenienţa apei potabile.

Șeful Agenției de Mediu, Sir James Bevan, a declarat că trebuie să fim „mai puțin scârbiți” în privința consumului de apă folosită anterior pentru toaletă, în caz contrar, am putea rămâne însetați în următorii 20 de ani, a afirmat el.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

Companiile de apă plănuiesc acum sisteme „de la toaletă la robinet” care vor trata apele reziduale din toalete, chiuvete și căzi de baie pentru a le face potabile.

Doar șapte luni de ploi pot reface rezerva de apă

Acest lucru vine în contextul în care oamenii de știință avertizează că avem nevoie de șapte luni de ploi abundente pentru ca râurile și rezervoarele să revină la niveluri normale.

Sir James a declarat: „Va trebui să fim mai puțin sensibili în ceea ce privește proveniența apei noastre potabile. O parte din soluția viitoare va consta în reprelucrarea apei rezultate din tratarea apelor uzate și transformarea ei în apă potabilă”.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Oamenii de știință speră că acest sistem va reduce presiunea asupra râurilor, apelor subterane și rezervoarelor, care sunt secate din cauza schimbărilor climatice.

Mai multe companii de alimentare cu apă, planifică deja programe de reciclare a acestora. Construcția ar putea începe până în 2025, iar acestea ar putea fi utilizate până în 2030.

Guvernul a cerut Universității Cranfield, din Bedfordshire, să cerceteze „percepția publicului” asupra planului.

Sursa foto: Flickr