Stiri

Ieșenii, educați despre gestionarea gunoiului cu ocazia Zilei Mediului

5
min
2/6/2022

O temă importantă a acestor evenimente este gestionarea gunoiului.

Cu prilejul sărbătoririi Zilei Mediului, pe data de 5 iunie 2022, Primăria Municipiului Iași împreună cu Salubris, Agenția pentru Protecția Mediului și Asociația Eco-Arena Iași, pregătesc mai multe activități pentru informarea ieșenilor.

O temă importantă a acestor evenimente este gestionarea gunoiului. În proiect sunt implicate mai multe unități de învățământ din Iași.

Și preșcolarii se vor bucura de aceste evenimente. Pe 2 iunie 2022, copiii de la Grădinița „Cuvioasa Parascheva” Iași se vor bucura de prezentări și jocuri.

La acțiune vor participa 250 de copii și 20 de cadre didactice, iar, în final, se vor oferi diplome de participare, stegulețe, baloane și premii surpriză.

De asemenea, în cursul zilei de 3 iunie 2022, elevii de la Școala Gimnazială „George Călinescu” și de la Școala Primară „Mihail Kogălniceanu” vor face o vizită la Agenția pentru Protecția Mediului Iași.

„Duminică pe 5 iunie va avea loc acțiunea principală «Conștientizarea populației privind colectarea separate» în cadrul căreia vor avea loc: informarea cetățenilor asupra importanței colectării separate a deșeurilor și premierea instant a acestora cu materiale promoționale (baloane, stegulețe, pliante info), eveniment în parteneriat cu Primăria Municipiului Iași și o prezentare de echipamente la Palatul Culturii, acțiune în colaborare cu Școala Gimnazială «Titu Maiorescu» Iași, Școala Gimnazială «Mihail Kogălniceanu» Iași, Grădinița cu Program Prelungit «Cuvioasa Parascheva» Iași, Școala Gimnazială «George Călinescu» Iași, o acțiune de premiere și surprize pentru participanți (fructe, dulciuri și suc, baloane, mini-pubele cu flori, diplome, cadouri), în colaborare cu ECO-ARENA și studenți voluntari și inițierea de concursuri pe tema colectării separate a ambalajelor și a protecției mediului”, au precizat reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Sursa foto: Vecteezy