Stiri

"We fly, we crawl, we swim" - un film scurt de animație despre justiția climatică lansat azi

4
min
15/1/2021

Filmul, subtitrat în engleză, română și italiană, ia în considerare concepte din literatura despre justiția de mediu, ecologie politică, filosofie politică, postumanism, studii critice despre animale și gândire anti-speciistă în general.

"We fly, we crawl, we swim" este un film scurt animat care explorează diferite idei despre justiție climatică, ce folosește un dialog fictiv pentru a pune în discuție teorii contemporane și pentru a descrie evenimente reale.

Filmul ia în considerare idei din literatura despre justiție de mediu, ecologie politică, filosofie politică, postumanism, studii critice despre animale, și gândire anti-speciistă în general. Scopul său principal e de a căuta posibilități de a face justiție climatică cu alte animale.

Căutarea justiției nu e o chestiune individuală, ci presupune a face alte lumi posibile, împreună. Bântuit de extincții trecute, un om începe să se întrebe cum ar arăta justiția climatică, ce înfățișări ar putea avea, când alte ființe vii ar participa la aceste căutări. O pisică și multe alte animale non-umane devin parte a procesului, împărtășindu-și experiențele lor și mișcându-se împreună spre o justiție între specii. Întrebările pe care filmul le aduce sunt la fel de reale ca și tine (sau ca și mine)”, se arată în descrierea evenimentului de lansare.

Filmul are subtitrări în engleză, română și italiană, iar în perioada următoare vor fi disponibile și cele în spaniolă, olandeză, franceză și maghiară.

O piesă de artă genială și puternică ce provoacă ororile existente, avansând în același timp o viziune a dreptății pentru toți”, a apreciat filmul David Nibert, profesor de sociologie și autor al cărții „Animal Oppresion and Human Violence: Domesticration, Capitalsim and Global Conflict”.