Stiri

Activiștii de mediu au proiectat mesaje pe sediul Romgaz din Mediaș

7
min
5/8/2022

Aceștia trag un semnal de alarmă cu privire la impactul negativ al exploatării gazului pentru mediu.

Activiști de mediu, printre care și membri ai colectivei Gastivists și ai mișcării Fridays for Future Romania, au proiectat o serie de mesaje pe sediul Romgaz din Mediaș.

Aceștia trag un semnal de alarmă cu privire la impactul negativ al exploatării gazului pentru mediu și comunități și își declară totodată solidaritatea cu angajații companiei.

Cu ajutorul unui videoproiector, sediul Romgaz a fost iluminat cu mesaje precum “Forați? Viitorul ne furați!”, “Schimbați macazul, nu scoateți gazul!”, “E gazul să plecați” și “Solidaritate cu muncitorii!”. 

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

Reacția vine după ce Romgaz a anunțat planul de exploatare a gazului natural în perimetrul Neptun Deep, o suprafață din Marea Neagră de 277 de ori mai mare ca Mediaș și de 13 ori mai mare decât București.

Cu promisiunea că ne va scăpa de dependența de gazul rusesc, Romgaz dezvoltă proiecte noi de gaze, cel din Neptun Deep fiind prima exploatare de mare adâncime din România.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

“Gazul încălzește planeta indiferent dacă este exploatat în Rusia, Azerbaijan sau Marea Neagră. Europa recunoaște impactul emisiilor de metan asupra climei și totuși împinge economic pentru diversificarea surselor, în ciuda chiar și a războiului din Ucraina.

Ne amăgim că vorbim de o tranziție energetică, când la mijloc sunt doar interesele industriei de a se menține în viață!” transmite Liliana Stanciu, membră a colectivei Gastivists, într-un comunicat de presă.

Sursa foto: Facebook/ Gastivists