Stiri

Un studio din România a lansat scaunul fără cuie și taburetul din resturi

3
min
21/9/2020

Produsele sunt disponibile pentru clienții români.

Cu ocazia ediției din acest an a Romanian Design Week, studioul de design, prototipare și producție „fabricate” a lansat un scaun fără cuie și un taburet din resturi. Obiectele au fost gândite, desenate și produse în România.

Scaunul F vine în pachet plat și poate fi asamblat în 5 minute pentru că totul se bazează pe îmbinări și prelucrări CNC. Nu necesită nici un fel de unelte și este gândit să nu necesite adezivi pentru lipire sau prinderi mecanice de vreun fel.

Taburetul F este, de fapt, un obiect multifuncțional, putând fi folosit ca măsuță de cafea, suport de reviste sau orice altceva. Este obținut din resturile de material rămase de la tăierea plăcii scaunului F pentru eficiență maximă a materiei prime. Ambele obiecte presupun folosirea de noi tehnici și procese de producție, unice și sustenabile, iar materialul din care au fost realizate ambele obiecte este placajul de mesteacăn.

Credem în design sustenabil și vrem să aducem pe lume produse inovatoare gândite, desenate, prototipate și produse în România. Folosim experiența echipei și cele mai moderne utilaje pentru a economisi energie, material și a aduce pe piață internă și internațională produse  care respectă mediul înconjurător și onorează resursele naturale”, a declarat Marius Neagoie, arhitect, fondator fabricate, pentru Revista Biz.

Scaunul F și taburetul F, alături de alte produse fabricate sunt disponibile pentru România momentan, compania plănuind în 2021 extinderea pe piețe internaționale din Europa și Asia cu design românesc la prețuri sustenabile.

În cadrul evenimentului din săptămâna Romanian Design Week 2020, numit „Vizită de lucru”, Fabricate a invitat la o explorare a activității de producție. În cadrul vizitei, cei din echipă au prezentat detalii despre procesul de prototipare sau de proiectare computerizată 3D, despre procesele CNC sau printare 3D. Acest demers face parte din misiunea de transparentizare a activităților de producție sustenabilă, susținută încă de la înființarea studioului, din 2018. Atelierul se află pe fosta platformă industrială de pe Splaiul Unirii 160, centru recunoscut al industriilor creative si culturale din București.