Stiri

GALERIE FOTO. Zeci de tone de gunoi scoase dintr-o gospodărie din Sectorul 2

4
min
8/11/2023

Primăria îi va obliga pe proprietari să plătească.

Peste 20 de tone de gunoi au fost scoase dintr-o gospodărie din Sectorul 2 din Bucureşti, care devenise un focar de infecţie.

„Am curăţat şi igienizat o altă locuinţă privată devenită groapă de gunoi la noi în sector. S-a muncit din greu la strângerea gunoiului, atât din curte, cât şi din casă. Remorci întregi de deşeuri au fost încărcate până am scos la lumină acest loc insalubru, iar imaginile vorbesc de la sine”, au scris, marţi, reprezentanţii Primăriei Sector 2, într-o postare pe Facebook.

Aceştia au adăugat că operaţiunea de curăţenie a fost posibilă doar după ce s-au parcurs toţi paşii juridici necesari pentru obţinerea ordonanţei preşedinţiale.

„Este o proceduă complexă, pe care o urmăm în toate cazurile de acest gen, când proprietarii nu sunt cooperanţi şi refuză vehement igienizarea locuinţei lor”, au mai spus reprezentanţii Primăriei Sector 2.

Primarul Sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunţat că va imputa proprietarilor cheltuielile de igienizare.

„Încă un focar de infecţie de pe proprietate privată lichidat. Deşi procedura legală prin care putem intra şi curăţa în curţile transformate de proprietari în gropi de gunoi e complicată, ne-am ţinut de treabă. Vom eradica toate aceste focare de infecţie pe care le avem în evidenţă. Şi ca să fie clar, toate costurile aferente igienizării vor fi imputate proprietarilor. Nu plătim servicii de curăţenie «la domiciliu» din bani publici”, a spus edilul.

Foto: Primăria Sectorului 2/Facebook