Life Style

Tom Ford a lansat un ceas făcut din plastic recuperat din oceane

3
min
24/11/2020

Vânzarea a 1.000 de ceasuri înseamnă recuperarea a 222 de kilograme de plastic.

Tom Ford a lansat primul ceas de lux realizat 100% din plastic reciclat, care este livrat în ambalaj reciclabil. Fiecare exemplar ajută la eliminarea a 35 de sticle de plastic din oceane, unde intră în fiecare an opt milioane de tone de plastic.

Sustenabilitatea este o problemă cheie în viețile noastre, chiar acum”, a transmis Ford într-un comunicat. „În special, cantitatea de plastic oceanic pe care o generăm are probabil cel mai mare impact asupra mediului nostru, dintre toate. Pentru fiecare 1.000 de ceasuri din plastic pe care le producem și le vindem, îndepărtăm permanent și împiedicăm pătrunderea în ocean a 222 de kilograme de deșeuri de plastic.”

Părerea mea este că luxul etic este cel mai mare lux. Este incredibil de satisfăcător să știi nu doar că porți un produs de înaltă calitate, dar având produsul iei măsuri directe pentru a îmbunătăți mediul”, a mai transmis Tom Ford.

Ceasul are un cadran clasic rotund, de 40 mm, din oțel inoxidabil și este rezistent la apă până la 100 de metri. Cureaua, ca și cadranul, este fabricată din plastic oceanic, transformat în fire, care sunt apoi împletite. Deșeurile de plastic din care este făcut sunt transportate din ocean folosind un transport neutru din punct de vedere al carbonului și apoi produse în Elveția folosind energia solară.

Ceasul Tom Ford Ocean Plastic este disponibil pe site-ul companiei pentru 995 de dolari.

O dată cu lansarea ceasului, marca a anunțat și The Tom Ford Plastic Innovation Prize, un premiu de un milion de dolari pentru inovații legate de plastic. Ideile care vor aplica pentru premiu vor fi verificate nu numai pentru capacitatea lor de a ajuta mediul, ci și pentru posibilitatea de a fi scalabile și pregătite pentru piață, până în 2025.