Stiri

Secretar de stat: Cei care nu au pubele care să permită colectarea separată a deşeurilor, să facă presiune asupra autorităţilor 

3
min
5/10/2022

Un secretar de stat de la Ministerul Mediului spune că cei care nu au infrastructura necesară colectării diferenţiate în faţa blocurilor trebuie să facă presiune asupra autorităţilor locale.

Anul acesta, Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor va lansa o campanie de informare, educare şi conştientizare destinată publicului naţional, care se va axa pe promovarea importanţei reciclării şi colectării separate a deşeurilor, cu un buget de 10 mil. euro.

Prin intermediul PNRR, toamna aceasta se lansează apelurile pentru construcţia unor insule ecologice inteligente de colectare şi pentru centrele de aport voluntar, în care toţi cetăţenii vor putea duce acele deşeuri pe care nu le ridică în prezent salubristul.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

„Cei care nu au infrastructura necesară colectării diferenţiate în faţa blocurilor trebuie să facă presiune asupra autorităţilor locale în primul rând. Aceştia se ocupă de colectarea deşeurilor.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Există instituţii ale statului român care verifică cum se face colectarea deşeurilor şi cred că se poate îmbunătăţi acest lucru“, a spus Dan Chiru, secretar de stat în cadrul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, în cadrul unei conferinţe de presă.

Sursa foto: PxHere