Stiri

Scuterele electrice, soluția imperfectă pentru poluarea din India

3
min
17/11/2022

În ultimii ani, numerele de înmatriculare verzi au crescut în India datorită scăderii prețurilor și subvențiilor guvernamentale.

Străzile din India sunt pline de scutere și tricicluri electrice, chiar dacă fenomenul apare cu întârziere față de cele mai multe țări asiatice. Speranțele pentru un aer mai curat în orașe renasc, dar fără o revoluție a surselor regenerabile sau o industrie de reciclare a bateriilor „ecomobilitatea” riscă să rămână doar un deziderat, transmite corespondentul RFI din Bangalore, India.

Soluția imperfectă pentru poluarea din India

Printre mașinile zgomotoase, vehiculul cu aspect futurist al Tejei se face remarcat. Tânăra de 27 de ani este fericită că a renunțat la mașina ei pentru scuterul electric indian, marca Ather: „Mulți șoferi mă întreabă despre scuterul meu când suntem la semafor! Știi, blocajele de trafic pot fi groaznice în India și Bangalore. Cu un Ather, scapi imediat de astea. Este eficient, practic si foarte plăcut de condus. În plus, economisești benzină.”

Pentru 1.500 de euro, acest scuter electric „made in India” oferă 100 de kilometri de autonomie, un preț puțin mai mare decât scuterele pe carburant, dar accesibil.

În ultimii ani, numerele de înmatriculare verzi au crescut în India datorită scăderii prețurilor și subvențiilor guvernamentale. Pe piața de tricicluri, vehiculul cu trei roți folosit cu precădere de indieni, 50% din vânzările de astăzi sunt tricicluri electrice. Piața scuterelor electrice este de așteptat să crească de la 15% din vânzări la 90% în 2027.

Acest lucru crește speranțele unei țări care are șase dintre cele mai poluate zece orașe din lume.

Sursa foto: Flickr