Stiri

Un oraş din Serbia declară situaţia de urgenţă după o scurgere de amoniac

3
min
27/12/2022

Două vagoane au ieşit de pe şine duminică după-amiază şi s-au răsturnat, provocând o scurgere la unul dintre ele.

Cincisprezece persoane au fost spitalizate şi situaţia de urgenţă declarată în oraşul Pirot din sud-estul Serbiei în urma unei scurgeri de amoniac provocată de deraierea unui tren de marfă în apropiere, a informat presa locală, transmite luni de Reuters.

Printre cei transportaţi la spital în oraşul Nis din apropiere cu simptome de otrăvire este un copil. Viaţa lor nu este în pericol, potrivit presei.

Cauza accidentului: starea proastă a căilor ferate

Trenul cu 20 de vagoane transporta amoniac de la Agropolychim Bulgaria către producătorul sârb de îngrăşăminte Zorka Eliksir, situat în oraşul Sabac, la 90 de kilometri vest de Belgrad.

Potrivit informaţiilor din presă, două vagoane au ieşit de pe şine duminică după-amiază şi s-au răsturnat, provocând o scurgere la unul dintre ele.

Ministrul infrastructurii Goran Vesic a declarat că starea proastă a căilor ferate, programate pentru reparaţii, este cauza accidentului.

Portalul web de ştiri Nova S a raportat că luni dimineaţă era ceaţă şi un miros puternic de amoniac în Pirot.

Şcolile şi grădiniţele au fost închise din cauza situaţiei de urgenţă şi oamenii au fost sfătuiţi să nu iasă afară din case dacă nu este necesar.

Sursa foto: CFR SA