Stiri

Schimbări climatice: Meduzele au împânzit zona de coastă a Israelului

3
min
29/7/2022

Meduzele, care se dezvoltă la temperaturi mai ridicate, concurează pentru hrană şi habitat cu alte vieţuitoare marine.

Numeroase meduze au împânzit zona de coastă a Israelului, alungându-i pe turişti din apele mediteraneene şi provocând îngrijorări cu privire la pericolele dezechilibrului ecologic provocat de schimbările climatice, relatează luni Reuters.

Pe lângă pericolul înţepăturilor pentru turişti şi pierderile suferite de turism de circa zece milioane de dolari anual, nevertebratele translucide au înfundat, de asemenea, sistemele de desalinizare şi plasele de pescuit industriale pe măsură ce numărul lor creşte de la sezon la sezon, au afirmat autorităţile.

Citește și: ANALIZĂ De ce istoria nu se repetă și când vine vorba de climă?

„Apa devine din ce în ce mai fierbinte şi putem vedea tot mai multe meduze", a declarat Guy Lavian de la Autoritatea pentru Natură şi Parcuri din Israel.

„Aici provoacă pagube reale. Cu siguranţă putem spune că încălzirea globală contribuie la această creştere a numărului de meduze", a mai spus el.

Citește și: ANALIZĂ Soarele invizibil de pe acoperiș

Meduzele, care se dezvoltă la temperaturi mai ridicate, concurează pentru hrană şi habitat cu alte vieţuitoare marine, iar pescuitul excesiv a contribuit la înclinarea balanţei în favoarea lor, potrivit Societăţii Israeliene de Ecologie şi Ştiinţe de Mediu (ISEES).

Sursa foto: Pixnio