Stiri

Rompetrol Rafinare, amendată de Garda Mediu pentru că nu a luat toate măsurile pentru prevenirea poluării

2
min
21/11/2022

Comisarii de mediu au impus măsuri si au aplicat o sanctiune contraventionala cu amenda in valoare de 100.000 lei.

Societatea Rompetrol Rafinare SA a fost amendată de Garda de Mediu cu 100.000 de lei pentru că nu a luat toate măsurile pentru prevenirea poluării aerului, anunță inspectorii Gărzii de Mediu Constanța, vineri dimineață.

Rompetrol Rafinare, amendată de Garda Mediu

„Urmare a controlului planificat derulat în această perioadă la societatea Rompetrol Rafinare SA, s-a constatat că operatorul nu a respectat obligația legala de a lua toate măsurile necesare în ceea ce privește exploatarea instalațiilor, pentru prevenirea poluării aerului.

În fapt, analizorul online care monitorizează în regim continuu indicatorii la sursele de emisie, amplasat la instalația de Cracare Catalitica, a înregistrat depășiri la indicatorul NOx în ultimile 3 luni, față de valoarea limită de emisie prevazută prin autorizația integrată de mediu”, se arată în comunicatul citat.

Pentru neconformitățile constatate, comisarii au impus măsuri și au aplicat o sancțiune contraventională cu amenda în valoare de 100.000 lei, conform prevederilor Legii nr. 278/2013 privind emisiile industriale, mai precizează Garda de Mediu Constanța.

Sursa foto: Facebook/ Rompetrol - KMG International