Stiri

Alertă în Marea Neagră după bombardarea Azovstal

5
min
23/5/2022

Există o amenințare de dispariție completă a Mării Azov.

Datorită bombardamentelor rușilor la uzina siderurgică de la Azovstal, există o amenințare de dispariție completă a Mării Azov din cauza posibilelor daune aduse unei structuri tehnice care conține o soluție concentrată de hidrogen sulfurat, informează pe Telegram Primăria orașului Mariupol relatează Ukrinform.

"Există o amenințare de dispariție completă a Mării Azov. Bombardarea Azovstal ar putea deteriora o structură tehnică care reține zeci de mii de tone de soluție concentrată de hidrogen sulfurat. Scurgerea acestui lichid va ucide complet flora și fauna Mării Azov", se arată în raport.

Citește și: Cât poluează un avion pe ruta București - Cluj?

Se remarcă faptul că alte substanțe periculoase pot ajunge în Marea Neagră și Marea Mediterană. Potrivit primarului din Mariupol Vadym Boichenko, este necesară admiterea imediată la facilitate a experților internaționali și a ONU pentru a studia situația și a preveni un dezastru ecologic de „clasă mondială”.

Mariupolul este practic distrus – și clădiri rezidențiale, și infrastructură, și școli, și spitale, și întreprinderi. Combinatul siderurgic de la Azovstal a fost atacat cu bombe aeriene și obuze de artilerie, când civilii se ascundeau în adăposturile de acolo.

Citește și: Industria băuturilor se plânge că planurile Comisiei Europene afectează reciclarea sticlelor de plastic

Sursa foto: Wikimedia Commons