Stiri

România, exclusă dintr-un top global al țărilor cu cei mai mulți angajați calificați pe sustenabilitate și mediu

6
min
23/12/2022

România nu a fost inclusă într-un top global al țărilor cu cel mai mare număr de angajați care folosesc abilități legate de sustenabilitate și mediu.

Raportul Global de Competențe Verzi pentru 2022 (Global Green Skills Report 2022) al platformei profesionale online LinkedIn a dezvăluit că țările care utilizează talente ecologice în cele mai multe domenii sunt Argentina, Australia, Brazilia, Canada, Chile, Columbia, Franța, Germania, Grecia, India, Indonezia, Italia, Mexic, Olanda, Peru, Portugalia, Arabia Saudită, Africa de Sud, Spania, Suedia, Elveția, Turcia, Emiratele Arabe Unite, Regatul Unit al Marii Britanii și Statele Unite.

SUA este singura țară care a fost inclusă în top ca având o performanță globală peste medie în toate domeniile în care se pot folosi competențe verzi: agricultură, arte, construcții, bunuri de larg consum, servicii corporative, design, educație, energie și minerit, divertisment, finanțe, hardware, sănătate, juridic, industria prelucrătoare, media și comunicare, nonprofit, administrație publică, siguranță publică, imobiliare, recreere și călătorii, servicii software și IT, transport și logistică și wellness și fitness.

Și asta în contextul în care SUA produce cele mai multe emisii de gaze cu efect de seră pe cap de locuitor prin emițătorii principali, potrivit Raportului din 2022 privind emisiile globale, realizat de Organizația Națiunilor Unite.

Marea Britanie ilustrează o dezvoltare verde aproape la fel de puternică în majoritatea industriilor, cu excepția bunurilor de larg consum și în design, hardware, domeniul juridic, industria media și siguranță publică, unde se situează sub media internațională.

Turcia are o poziție „verde” peste media globală în ceea ce privește serviciile corporative și domeniile: design, energie și minerit, finanțe, hardware, sănătate, industria prelucrătoare, recreere și călătorii, transport și logistică.

Deși România nu se află în top, raportul menționează țara noastră că fiind unul dintre statele cu cele mai rapide creșteri ale numărului de talente verzi între 2015 și 2021. România are și una dintre cele mai mari creșteri ale numărului de talente ecologice în rândul angajaților cu studii universitare. Doar Israel, Elveția și Luxemburg depășesc creșterea țării noastre în perioada analizată.

Sursa foto: Flickr