Stiri

România, pe ruta deșeurilor: zilnic, sute de tone de resturi diverse sunt oprite în vămi

2
min
24/11/2022

Un șofer transporta care transporta din Bulgaria 23 de tone de deșeuri pentru o societate din Germania avea documentele incomplete.

Peste 23 de tone de deşeuri din PVC transportate din Bulgaria pentru o societate comercială din Germania pentru care documentele de transfer transfrontalier erau incomplete au fost oprite la PTF Giurgiu.

Din Bulgaria spre Germania

"Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au oprit pentru control, pe sensul de intrare în ţară, un mijloc de transport condus de un cetăţean bulgar, în vârstă de 32 de ani.

Şoferul transporta, conform documentelor prezentate, deşeuri de PVC, încărcate din Bulgaria şi erau destinate unei societăţi comerciale din Germania. Existând suspiciuni cu privire la legalitatea acestui transport, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat comisarilor Gărzii de Mediu Giurgiu.

Astfel, în cadrul verificărilor, a fost stabilit faptul că în mijlocul de transport se află cantitatea totală de 23.880 kilograme deşeuri de PVC", se arată într-un comunicat de presă al ITPF Giurgiu.

În urma verificării documentelor de transfer, autorităţile de frontieră au constatat faptul că acestea sunt incomplete, motiv pentru care nu au permis accesul mijlocului de transport pe teritoriul României, deşeurile fiind returnate societăţii expeditoare.

Sursa Foto: Poliția de Frontieră