Stiri

Guvernul dorește prelungirea, cu 6 luni, a termenului limită pentru care nu se percepe garanția de 50 de bani.

1
min
19/3/2024

Ambalajele fără sigla SGR ar putea fi comercializate până pe 31 decembrie 2024.

31 decembrie este termenul limită până la care se mai pot comercializa băuturi în ambalaje fără sigla SGR. Asta deoarece Guvernul vrea să prelungească termenul limită de când este interzisă comercializarea acestora, fără a se percepe garanția de 50 de bani. Potrivit legislației în vigoare, stocurile de băuturi mai pot fi vândute până cel târziu la 30 iunie 2024, scrie economica.net

Potrivit unui proiect de hotărâre, aflat încă în dezbatere publică, Executivul intenționează să ofere producătorilor de băuturi și comercianților încă șase luni suplimentare pentru a elimina stocurile de produse ambalate pentru care nu se aplică o garanție de 50 de bani.

Astfel, dacă HG va fi aprobat, băuturile în ambalaje fără marcajul SGR, nepurtătoare de garanție, vor putea fi vândute până la data de 31 decembrie 2024.

„Stocurile prevăzute la alin. (5) pot fi introduse pe piață, respectiv comercializate, după caz, cel târziu până la data de 31 decembrie 2024, dată după care introducerea acestora pe piața națională, respectiv comercializarea lor este interzisă”, se arată în proiect.

Conform actualei legislații în vigoare, stocurile de băuturi pot fi introduse pe piață sau comercializate, după caz, cel târziu până la data de 30 iunie 2024. După această dată, introducerea acestora pe piața națională sau comercializarea lor este interzisă.