Stiri

România nu mai are unde să arunce gunoaiele menajere: Maramureșul cere să le ducă la Brașov, care refuză să le preia

3
min
20/10/2022

Tarifele pentru depunerea deşeurilor la rampa ecologică a Fin Eco sunt negociate anual cu firma de salubritate de către ADI ISO Mediu Braşov, în numele primăriilor membre ale asociaţiei.

Deşeurile din judeţul Maramureş nu pot fi depuse la rampa ecologică de la marginea municipiului Braşov, este poziţia Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară (ADI) ISO Mediu Braşov, care este semnatară, în numele celor 58 de primării din judeţul Braşov, a contractului de depunere a gunoaielor cu administratorul privat al rampei, firma Fin Eco.

Deșeurile nu sunt tratate

Preşedintele ADI ISO Mediu Braşov, Liviu Butnariu, primar al oraşului-staţiune Râşnov, a declarat, miercuri, că organismul pe care îl conduce a primit, în urmă cu o săptămână, o adresă din partea Fin Eco în care firma cere avizul privind solicitarea Consiliului Judeţean Maramureş de a depune deşeuri la rampa ecologică de la marginea municipiului Braşov.

"Ne-am spus punctul de vedere, şi anume că la tarifele existente şi din cauza faptului că aceste deşeuri care ar urma să fie depuse acolo nu sunt tratate, nu pot să le aducă din afară", a precizat Butnariu, pentru Agerpres.

Reacţia acestuia vine în urma unor dezvăluiri din presa locală braşoveană care a prezentat o adresă a Primăriei Braşov către Consiliul Judeţean Maramureş prin care prima şi-ar fi dat acordul faţă de această solicitare cu condiţiile ca "acţiunea (depozitarea deşeurilor) să fie pe o perioadă limitată şi activitatea să nu genereze nici disconfort urban şi nici costuri la bugetul local".

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Adam Jones