Stiri

Razie pe Dunăre: Garda de Mediu a găsit sute de kilograme de peşte în plasele amplasate ilegal

4
min
19/5/2022

Timp de șase zile au fost controale ziua și noaptea, pe sute de kilometri de curs de apă, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol.

Garda Naţională de Mediu a făcut o razie de amploare pe Dunăre, în judeţe precum Olt, Dolj şi Constanţa.

"Cea mai recentă razie a Gărzii Naționale de Mediu (GNM), pe Dunăre, pentru combaterea braconajului piscicol s-a încheiat cu eliberarea în mediul natural a șase exemplare de sturioni vii, specii strict protejate și două de somn, confiscarea a sute de kilograme de crap și plătică și a mii de metri de plase ilegale și de pripon", arată Garda Naţională de Mediu pe pagina sa de Facebook.

Citește și: Cât poluează un avion pe ruta București - Cluj?

Timp de șase zile au fost controale ziua și noaptea, pe sute de kilometri de curs de apă, pentru prevenirea și combaterea braconajului piscicol, începând din zona Cetate, din județul Dolj și continuând în zonele: Corabia (pe barajele Izbiceni, Rusănești și Babiciu ale râului Olt), Zimnicea, Giurgiu, Călărași (pe fluviul Dunărea și pe brațul Borcea), Pod Fetești, Pod Giurgeni, până în zona Hârșova, din județul Constanța. 

Citește și: Industria băuturilor se plânge că planurile Comisiei Europene afectează reciclarea sticlelor de plastic

"Au fost în teren două echipe de comisari din cadrul GNM, cu două ambarcațiuni și au parcurs sute de kilometri pe apă, pentru a depista orice încălcare a legii. Au fost ridicate, în vederea confiscării aproximativ 2.500 de metri de plase ilegale, 9.000 de metri de pripon și 10 vintire folosite pentru braconaj, iar sute de kilograme de pește din aceste plase au fost predate spre valorificare, conform legii.

Într-un astfel de vintir au fost găsite și șase exemplare vii de sturion, specii strict protejate, printre care și unul cu o lungime de 1,15 metri, care au fost eliberate în mediul natural", a declarat Marioara Artemis Gătej, comisar general al GNM.

Sursa foto: Flickr