Stiri

Tanczos Barna:"Strategia Naţională pentru Păduri 2030 pune accent pe responsabilizarea şi cointeresarea proprietarilor

5
min
29/8/2022

Ministrul Mediului a spus că este un pas istoric pentru că România pregăteşte un nou viitor pentru pădurile sale.

Strategia Naţională pentru Păduri 2030 pune accent pe responsabilizarea şi cointeresarea proprietarilor şi vine cu o nouă abordare în ceea ce priveşte controlul şi restricţiile, a declarat ministrul Mediului, Tanczos Barna, conform Agerpres.

Acesta a subliniat că noua strategie forestieră a fost elaborată în ultimii doi ani cu largul concurs al specialiştilor din silvicultură, precum şi al ong-urilor, instituţiilor şi altor persoane interesate de acest domeniu, menţionând, totodată, că este "un pas istoric" pentru pădurile din România.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

"Este un pas extrem de important, un pas istoric pentru că în cascadă, venind de la Strategia forestieră europeană, iată că România pregăteşte o noua strategie, un nou viitor pentru pădurile din România.

Le mulţumesc în primul rând specialiştilor care şi-au asumat această responsabilitate uriaşă, celor de la Facultăţile de Silvicultură de la Universitatea din Braşov şi Universitatea din Suceava (...), le mulţumesc şi celor care au contribuit prin procesul de consultare publică, prin observaţii, prin propuneri, prin aportul personal propriu la această strategie", a declarat Tanczos Barna.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

Ministrul Mediului a precizat că documentul prezentat la Braşov are câteva elemente strategice noi, punând accentul, printre altele, pe responsabilizarea şi compensarea pierderilor proprietarilor.

Sursa foto: Facebook/ Tanczos Barna