Stiri

Anunţul făcut de primăria lui Clotilde Armand despre terenul pentru care a fost amendată de Garda de Mediu

3
min
10/2/2023

Terenul din Bucureşti pentru care primăria lui Clotilde Armand a primit o amendă de 300.000 de lei nu aparţine Primăriei Sectorului 1, potrivit unui purtător de cuvânt al instituţiei.

Într-un răspuns trimis în urma solicitărilor din partea Green News, un reprezentant al autorităţilor locale din sectorul 1 al Capitalei a spus că Drumul Carierei din zona Giuleşti Sârbi „nu se află în administrarea” lor, ci „este unul privat”.

„Prin urmare, Garda Națională de Mediu a sancționat în mod eronat administrația Sectorului 1, iar din acest motiv Primăria Sectorului 1 a contestat în instanță cele trei procese verbale” a transmis Primăria Sectorului 1.  

„Totodată, menționăm faptul că Primăria Sectorului 1 a depus plângere penală împotriva proprietarului pentru că nu și-a igienizat terenul. Conform informațiilor primite de la Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București, terenul se află în proprietatea Societății de Construcții CCCF București SA. Sectorul 1 al Municipiului București nu poate fi făcut răspunzător pentru lipsa de salubrizare și igienizare a terenului din Drumul Carierei nr. 28-32”, a continuat purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Mai poţi citi şi: Amendă uriaşă pentru primăria lui Clotilde Armand. Garda de Mediu a descoperit mai multe pericole  

Cu toate acestea, administraţia locală a gândit o serie de acţiuni cu scopul de a obliga proprietarul să respecte legislaţia în vigoare, să-și îngrădească terenul și să ia toate măsurile pentru a preveni depozitarea ilegală a deșeurilor, conform sursei citate.

În perioada mai–octombrie 2022, Poliția Locală a Sectorului 1 a emis șase contravenții în această zonă unor persoane care depozitau ilegal deșeuri, cu sume cuprinse între 3.000 și 10.000 lei și a confiscat trei autoturisme.

Totodată, Poliţia Locală a sectorului a dat în judecată Societatea de Construcţii CCCF Bucureşti SA pentru „obligația de a face”, pe rolul Judecătoriei Sectorului 1 fiind deschis în acest sens dosarul nr. 13/299/2021. „Obligaţia de a face”  

Mai mult, Poliția Locală Sector 1 a implementat anul trecut un plan de măsuri prin care și-a propus identificarea și sancționarea persoanelor care abandonează ilegal deșeuri pe domeniul public sau privat în această zonă administrativă.

„Printre măsurile incluse în acest plan amintim controale programate și inopinate efectuate de patrule ale agenților locali, aplicarea de amenzi contravenționale și supravegherea zonei cu camere de luat vederi”, a transmis primăria.

„Menționăm faptul că, în cursul anului 2022, polițiștii locali din cadrul Compartimentului Protecția Mediului au aplicat un număr de 2072 de sancțiuni contravenționale  în cuantum total de 4.617.950 lei persoanelor fizice și juridice identificate că au încălcat prevederile normelor de salubrizare și protecția mediului”, au mai declarat autorităţile locale.

Green News a contactat Oficiul de Cadastru și Publicitate Imobiliară București pentru a confirma declaraţiile primăriei cu privire la proprietarul terenului.

Foto: Panisoara Alexandru/Facebook