Stiri

Cel mai poluat oraș din lume

3
min
4/1/2021

Trei milioane de locuitori trăiesc în condiții inumane. Până și hainele lăsate la uscat în orice zonă a orașului, se înnegresc înainte de a se usca.

Linfen este situat în provincia Shanxi din nordul Chinei și este cel mai poluat oraș din lume, conform unui studiu efectuat de Blacksmith Institute, o organizație cu sediul central la New York, care sprijină proiectele de mediu împotriva poluării.

Linfen este orașul în care se întâmplă foarte multe accidente miniere, iar în aer s-a acumulat o cantitate enormă de praf de cărbune, precum și alte particule provenite din emisiile industriale și de la autovehicule.

Cei trei milioane de locuitori trăiesc în condiții inumane, iar bolile respiratorii și de inimă sunt la ordinea zilei. Linfen este foarte important pentru economia Chinei, asigurând două treimi din necesarul de cărbune al țării, acest lucru făcând imposibilă închiderea, chiar și pentru o scurtă perioadă de timp, a zonei miniere. Din cauza faptului că orașul are probleme atât de mari, nimeni nu a vrut să preia funcția de primar în 2012, relatează AFP.

Conducătorii administrației din Linfen au fost des criticați de guvernul central al Chinei că nu aplică nici un fel de măsuri pentru a îmbunătăți calitatea aerului, ba mai mult, există acuze că raportările parametrilor de poluare sunt de cele mai multe ori măsluite. Măsurătorile diverselor instituții neaservite primăriei din Linfen spun că orașul nu și-a atins obiectivul de a reduce concentrațiile medii de PM 2,5 (particule mici periculoase) cu 4,5% în timpul sezonului de încălzire, care durează din noiembrie până în martie.