Stiri

Amendă uriaşă pentru primăria lui Clotilde Armand. Garda de Mediu a descoperit mai multe pericole

4
min
30/1/2023

Primăria Sectorului 1 a fost nevoită să plătească sute de mii de lei din bani publici din cauza unui focar de infecţie descoperit pe o stradă din Bucureşti.

Garda Naţională de Mediu (GNM) a amendat Primăria Sectorului 1 condusă de Clotilde Armand cu 300.000 de lei din cauza formării unor cantităţi de gunoaie care cauzează poluare şi implică risc de incendiu.

Un răspuns trimis către Green News în urma solicitării redacţiei a arătat că primarul a atacat trei amenzi în instanţă.

Mai poţi citi şi: Avertismentul activiştilor de mediu: Trebuie să fim conştienţi de pericolele folosirii hidrogenului

„Reprezentanţii Gărzii Naţionale de Mediu, Comisariatul Municipiului Bucuresti au aplicat trei amenzi contravenţionale în valoare totală aplicată de 300.000 lei Subdiviziunii Administrativ-Teritorială Sector 1 Bucureşti pentru nerespectarea articolului 94, alin (1) lit. g din O.U.G. 195/2005, sancţionându-se contravenţional conform articolului 96, alin 3, pct 2 din O.U.G. 195/2005 pentru nerealizarea în totalitate şi la termen a măsurilor dispuse în controlul anterior (salubrizarea amplasamentului din strada Drumul Carierei nr. 28-31, sector 1, identificat cu ocazia controlului, impunându-se obligaţia de a se implementa măsuri de prevenire a formării de stocuri de deşeuri care prin cantitatea sau natura lor să poată genera fenomene de poluare sau risc de incendiu)”, a transmis GNM către Green News într-un răspuns semnat de comisarul-şef Viorel Andrei Tufeanu.

Mai poţi citi şi: EXCLUSIV De ce e bine să cumpărăm produse ecologice şi cum evităm capcana „greenwashing-ului”

„Menţionăm faptul că toate cele trei sancţiuni contravenţionale au fost contestate, Garda Naţională de Mediu având câştig de cauză, aşa cum s-a pronunţat instanţa de fond, Subdiviziunea Administrativ-Teritorială Sector 1 Bucureşti făcând apel”, a adăugat autoritatea de mediu.

Green News a contactat Primăria Sectorului 1, solicitând un comentariu, însă nu a primit un răspuns până în momentul publicării.