Smart City

Primăria Botoşani vrea să digitalizeze colectarea selectivă a deşeurilor

4
min
26/9/2022

Prin acest proiect se doreşte amenajarea a 200 de insule ecologice digitalizate, pentru dezvoltarea unui sistem eficient de management al deşeurilor la nivelul orașului

Primăria municipiului Botoşani a depus un proiect privind "Construirea de insule ecologice digitalizate" prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR), se arată într-un comunicat de presă transmis, miercuri, de municipalitatea botoşăneană, scrie Agerpres.

Potrivit comunicatului, prin acest proiect se doreşte amenajarea a 200 de insule ecologice digitalizate, pentru dezvoltarea unui sistem eficient de management al deşeurilor la nivelul municipiului Botoşani.

Citește și: 750 de milioane de euro au plătit cinci mari companii petroliere pentru a beneficia de o imagine verde

„Vor fi 110 insule cu containere supraterane, 70 insule supraterane încasetate, 20 insule subterane cu containere individuale. Toate vor avea câte cinci containere pentru cele cinci tipuri de deşeuri, biodegradabil, rezidual, sticlă, plastic şi metal, hârtie şi carton", au precizat oficialii Primăriei.

Citește și: Reciclarea în UE, creștere de 50% în 16 ani. România, pe ultimul loc

Conform acestora, totalul cheltuielilor eligibile ale proiectului se ridică 3,8 milioane de euro.

În prezent, pe raza municipiului Botoşani există 81 de platforme de colectare a deşeurilor construite în sistemul clasic şi care servesc exclusiv pentru colectarea deşeurilor menajere şi reciclabile provenite din gospodăriile de tip condominiu.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ Mathonius