Stiri

Porumb recoltat mai devreme cu o lună, din cauza secetei

4
min
31/8/2022

România a cultivat 2,6 milioane de hectare cu porumb în 2022, iar circa 90.000 de hectare cultivate cu porumb au fost calamitate.

În loc să culeagă porumbul la finalul lunii septembrie sau în octombrie, fermierii au început să adune de pe câmp ştiuleţii uscaţi, în zonele neirigate, afectate puternic de secetă.

Acolo unde plantele nu au avut apă, producătorii nu adu­nă nici măcar un sfert din cât pre­conizau, iar în anumite cazuri, nu adună nimic.

Citește și: Seceta din Europa, cea mai gravă din ultimii 500 de ani, potrivit Comisiei Europene

„Cine n-a irigat are daună totală. E totul uscat. La floarea-soarelui pălăria are diametrul de 5 cm, pentru că nu a avut apă. 

Ştiuletele de porumb este uscat şi se recoltează acum în loc de sfârşitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie“, a spus Ionuţ Vochin, director executiv al Oxigen Agro Product Company, care activează în producţia de cereale.

Citește și: Monitorizarea pădurilor, obiectiv strategic pentru Comisia Europeană. Cum arată noul cadru

România a cultivat 2,6 milioane de hectare cu porumb în 2022, iar circa 90.000 de hectare cultivate cu porumb au fost calamitate, arată datele colectate de Ministerul Agriculturii până în prezent.

Sursa foto: PxHere