Stiri

Poluare extremă în București, mai ales la periferie

2
min
15/11/2022

Și în ultimii ani au avut loc depășiri și cu peste 600% pentru poluarea cu praf, noaptea și în weekend, însă autoritățile nu au venit cu explicații clare.

Poluare extremă în București, mai ales seara. Pentru particulele PM 2,5, rețeaua independentă de monitorizare a calității aerului - Airly.org - a înregistrat, duminică, în anumite zone din București și din localitățile învecinate, valori instant de 25 de ori mai mari față de valorile recomandate de Organizația Mondială a Sănătății pentru media zilnică.  

Cele mai mari depășiri au fost înregistrate în Voluntari, Colentina, Ferentari, Popești Leordeni și în zona din spatele Lacului Morii, deci la periferia orașului. În centru, calitatea aerului a fost mult mai bună. Și pentru PM 10 valorile instant u fost de până la 10 ori mai mari față de recomandările OMS pentru media zilnică.

Și anul trecut, din octombrie până în mai, și acum doi ani, au avut loc depășiri și cu peste 600% pentru poluarea cu praf, noaptea și în weekend, însă autoritățile nu au venit cu explicații clare.

De câteva ori, Ministerul Mediului a indicat arderi necontrolate de deșeuri sau vânt puternic. Singurul care a vorbit deschis despre acest fenomen a fost fostul comisar șef al Gărzii de Mediu, Octavian Berceanu, demis în septembrie de premierul Florin Cîțu.

Sursa foto: PxHere