Stiri

Poliţia de Frontieră: Peste 33 tone de deşeuri oprite la PTF Borş II

3
min
29/6/2022

Este vorba despre cauciucuri uzate şi îmbrăcăminte second hand, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borş II, împreună cu lucrători ai Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu, nu au permis intrarea în ţară a două automarfare încărcate cu peste 33.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi îmbrăcăminte second hand, pentru care şoferii nu au putut prezenta documente necesare importului, conform prevederilor legale în vigoare, arată un comunicat de presă al Poliţiei de Frontieră.

Citește și: ANALIZĂ Cum ne deplasăm pentru a nu mai alimenta schimbările climatice

Existând suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor în cauză, poliţiştii de frontieră au solicitat sprijin autorizat reprezentanţilor Comisariatului Judeţean Bihor din cadrul Gărzii Naţionale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că automarfarele erau încărcate cu peste 33.000 kilograme de deşeuri constând în cauciucuri uzate şi haine second hand, pentru care şoferii nu au prezentat documentaţia necesară.

Citește și: Milioane de lei pentru pistele de bicicliști

În consecinţă, autorităţile de control nu au permis accesul pe teritoriul României pentru aceste mijloace de transport.

Sursa foto: Stockvault