Solutii

Piața Drumul Taberei (Moghioroș) este Prima Piață Verde din România

5
min
10/5/2022

La cunoscuta piață agloalimentară au fost montate 450 panouri solare având ca scop utilizarea de Energie Verde de către întreg complexul.

Un pas important în dezvoltarea unui oraș modern este bineînțeles implementarea unei infactructuri ecologice care să ofere cetățenilor un mediu sigur și care să ducă la aprecierea calității vieții, atât pentru ei, cât și pentru generațiile viitoare.

Responsabilitatea socială și constientizarea necesității dezvoltării unor soluții pe termen lung de protejare a mediului au devenit un mod prin care, din ce in ce mai multe afaceri din Romania, încearcă să contribuie la bunăstarea oamenilor.

Uniunea Europeană impune azi condiții extreme in ceea ce privește reciclarea deșeurilor și Romania trebuie sa se conformeze acestor norme până la finalul anului 2025.

Noul management din cadrul Pieței Drumul Taberei (Moghioroș) au decis să devină un exemplu de urmat și să pună la cale transformarea uneia dintre cele mai cunoscute piețe agroalimentare din Bucuresti intr-o piata modernă, o “Piata Verde”.

Astfel la începutul anului 2021 au început lucrările la dezvoltarea acestui proiect, iar în luna august au fost montate 450 de panouri solare având ca scop utilizarea de Energie Verde de către întreg complexul.

Citește și: Comisia Europeană cere României penalități de peste 33.000 €/zi pentru că nu a închis gropile ilegale de gunoi

Începând cu 1 februarie 2022, prin programul Piața Moghioroș - prima Piața Verde din România, alături de Georgiana Voinea Expert de mediu, Urban S.A. și Enviro Pack Consult S.A, a început distribuirea pubelelor dedicate pentru colectarea separată a deșeurilor de ambalaje și a deșeurilor biodegradabile.

Piața Drumul Taberei este, în acest moment, într-o continuă dezvoltare și adaptare și va deveni, în scurt timp, cea mai moderna si tehnologizată piață, atât din București, cât și din România.

Citește și: ANALIZA KEYSFIN Cifra de afaceri a firmelor de reciclare din România ar putea ajunge la 13 miliarde de lei

Proiectul include, de asemenea, o componentă ce urmarește digitalizarea comerțului din cadrul complexului ce le va oferi comercianților posibilitatea de a-și comercializa online produsele și de a comunica clienților detalii legate de proveniența mărfurilor, oferind astfel transparență în procesul de cumpărare.

Ne bucurăm să fim parteneri ai acestei inițiative, care contribuie atât la gestionarea mai eficientă a deșeurilor de ambalaje, cât și la informarea în timp real a cetățenilor cu privire la noile schimbări.

Prin programe inovatoare și comunicare transparentă și constantă, Piata Drumul Taberei va reuși să devină un model de bună practică în consolidarea unui sistem performant de gestionare a deșeurilor.

Sursa foto: Foursquare