Stiri

Sute de koala în pericol după ce o pădure va fi sacrificată pentru extinderea unei cariere de piatră

3
min
30/10/2020

Activiștii de mediu se opun deciziei și spun că măsurile de a replanta o pădure nu pot compensa distrugerea habitatului.

În Port Stephens, autoritățile au hotărât ca terenul de 52 de hectare pe care se află acum pădurea să poată fi folosit pentru expansiunea unei cariere de piatră ce urmează să ajute la dezvoltarea pieței de construcții din Sidney.

Oficialii susțin că au efectuat studii, iar zona nu este frecventată de koala, dar mulți localnici și activiști pentru protecția animalelor susțin că în apropierea carierei de piatră pot fi văzute mereu femele cu pui. Decizia Ministrului Mediului Sussan Ley provoacă îngrijorare, mai ales că Parlamentul din regiunea South Wales consideră că urșii koala ar putea dispărea din acest stat până în 2050. Astăzi, în Port Stephens trăiesc circa 400 de koala, iar oficialii de la Ministerul Mediului susțin că zona respectivă nu este una de reproducere a ursuleților, în pofida părerilor celor care trăiesc în apropiere.

Cei care au luat această decizie au impus dezvoltatorului să creeze un coridor pentru ca ursuleții să se poată deplasa spre casa lor cea nouă, unde vor fi replantați copaci. De asemenea, planul de acțiune mai prevede și faptul că defrișarea se va face numai după verificări atente la tăierea fiecărui copac, pentru ca în el să nu se afle nici un animal. 74 de hectare de copaci vor fi plantate, în cinci etape care ar putea dura până la zece ani, dar Chris Gambian, cel ce conduce Consiliul pentru Conservarea Naturii din South Wales spune că în nici un fel nu va fi putea fi compensată pierderea acelui habitat.