Stiri

Opriţi tăierile din zona retrocedată a parcului IOR, cere un grup de bucureşteni revoltaţi

2
min
22/5/2023

„În curând, o pădure urbană de mare valoare ecologică va fi rasă pentru satisfacția și profitul unor proprietari privați care vor să betoneze spațiul verde”, a declarat Grupul de Iniţiativă Civică IOR – Titan.

Autorităţile trebuie să intervină urgent pentru a opri tăierile de arbori din zona retrocedată a parcului „Alexandru Ioan Cuza” (IOR) din Bucureşti, potrivit Grupului de Iniţiativă Civică IOR -Titan.

Grupul a solicitat şi ca cei care deţin terenul să fie traşi la răspundere pentru reducerea spaţiului verde, întrucât aceasta afectează atât mediul înconjurător, cât şi sănătatea bucureştenilor.

„În curând, o pădure urbană de mare valoare ecologică, care găzduiește sute de specii rare în acest oraș, va fi rasă pentru satisfacția și profitul unor proprietari privați care vor să betoneze spațiul verde al comunității și al întregului București”, a precizat grupul pe pagina sa de Facebook.

„Solicităm intervenția de urgență a autorităților, care dau din umeri la sutele de sesizări primite din partea cetățenilor revoltați! Cerem stoparea imediată a tăierilor din ‘zona retrocedată' și tragerea la răspundere a proprietarilor, precum și a chiriașilor care au determinat și permis această crimă de mediu și de sănătate publică!”, a adăugat grupul civic.

Citeşte şi: Protest pentru salvarea parcului IOR. Bucureşti „pierde un plămân verde”. GALERIE FOTO

Foto: Grupul de Inițiativă Civică IOR - Titan/Facebook