Smart City

Parc din Cluj, inaugurat cu o lună mai devreme. Boc: „Se mai întâmplă şi minuni”

3
min
15/9/2023

Parcul 14 iulie din Cluj a fost inaugurat cu o lună mai devreme, astfel că locuitorii de toate vârstele se vor putea bucura de zona verde modernizată şi revitalizată.

Primarul Emil Boc a spus despre terminarea lucrărilor cu o lună înainte de termenul contractual că „se mai întâmplă şi minuni”.

„S-a întâmplat o mică minune: cineva a reușit să termine cu o lună mai devreme lucrările la parc decât era inițial programat. Se mai întâmplă și minuni de acest fel, se întâmplă și aceste lucruri bune. După cum știți, este un spațiu de o jumătate de hectar, investiție de un milion de euro”, a spus edilul, potrivit monitorulcj.ro.

„Am plantat 43 de arbori în plus față de cei existenți, conservându-i pe cei existenți. E un teren de joacă amenajat aici, deja copiii au și venit să se joace. Terenul de joacă are și nocturnă. Avem două mese de ping-pong, aparate de fitness, sunt 12 bănci, 2 cișmele cu apă, o toaletă ecologică cu sistem smart, 10 mese de șah și un sistem de iluminat public cu tehnologie LED. În toate parcurile avem aparate de fitness. De asemenea, a fost așternut un sistem de drenaj pe care nu băltește apa și, deși e mai scump, a meritat, acesta absoarbe apa. Sunt patru stații de încărcare pentru bicicletele electrice. De asemenea, coșuri de gunoi pentru colectare selectivă. Parcul are sistem de supraveghere video și poliția locală supraveghează zona”, a a adăugat Emil Boc.

Primăria lui Emil Boc are în lucru 25 de spaţii verzi şi parcuri

Boc a mai spus că primăria sa are în lucru 25 de spaţii verzi şi parcuri vechi sau noi, cu o investiţie totală de peste 110 milioane de euro.

„Anul acesta am tertminat Parcul Armătura, terminăm acum acest Parc 14 Iulie, până la finalul anului se mai finalizează Parcul Feroviarilor, malurile Someșului și Parcul Observator. Anul viitor începem lucrările la Parcul Est, un spațiu cu biodiversitate și cel mai mare parc din Cluj, avem deja alocate 10 milioane de euro pentru Parcul Est”, a spus el.

„De asemenea, Expo Transilvania, parcul din Bună Ziua, parcul-pădure Borhanci, Cetățuia sunt proiecte care intră în lucru. Aceste zone sunt absolut necesare pentru a da un minim de confort clujenilor, atât în materie de căldură – pentru a oferi umbra necesară și un spațiu răcoros, dar mai ales că poți să faci mișcare în aer liber, poți să alergi, poți să faci o plimbare, fitness în aer liber”, a adăugat acesta.

Foto: Emil Boc/Facebook