Smart City

Ora Pământului: luminile s-au închis în peste 8.000 de orașe din întreaga lume

3
min
10/4/2024

Luminile Palatului Victoria au fost stinse timp de o oră.

În fiecare an, la sfârșitul lunii martie, milioane de oameni, instituții și companii sting luminile timp de o oră, alăturându-se celui mai mare eveniment de mediu din istorie – Earth Hour. Sâmbătă 23 martie, de la la 20:30, luminile s-au închis în peste 8.000 de orașe din întreaga lume, pentru a marca „Ora Pământului”. Această inițiativă globală a atras milioane de oameni dornici să sublinieze importanța problemelor climatice.

Luminile din Palatul Victoria au fost stinse sâmbătă seară, timp de o oră, de „Ora Pământului”. Premierul Marcel Ciolacu a îndemnat la responsabilitate față de mediu, menționând că domeniul energiei are o importanţă strategică pentru oricare dintre statele lumii, notează Agerpres.

Luminile în Palatul Victoria au fost stinse, timp de o oră, între 20:30 şi 21:30, Guvernul alăturându-se şi anul acesta, prin acest demers, campaniei globale de mediu ”Earth Hour” ("Ora Pământului"), se arată într-un comunicat.

"Domeniul energiei are o importanţă strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci şi din punct de vedere al responsabilităţii faţă de mediu şi însăşi viaţa pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor. Preocupările actuale pentru tranziţia către energia verde şi reducerea dependenţei de resursele ruseşti sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investiţiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluţii tehnologice, iar finanţările prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă reprezintă şi în acest domeniu o oportunitate. Sunt eforturi menite să asigure eficienţă în termeni economici, dar şi tranziţia către o economie verde şi combaterea schimbărilor climatice, obiective, în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene", transmite premierul.

Evenimente în majoaritatea orașelor din țară

La Ploiești, iluminatul a fost oprit, sâmbătă, în intervalul orar 20.30 – 21.30, în clădirile publice. Pe esplanada Palatului Culturii din Ploiești, sâmbătă seară, a avut loc “Earth Hour”.

Măsura a fost dispusă, potrivit Primăriei Ploiești, pentru a se atrage atenția asupra problemelor cauzate de schimbările climatice cu care se confruntă planeta noastră, dar și pentru ca cetățenii să conștientizeze că este necesar să facem lucruri benefice pentru mediul înconjurător, scrie Observatorul Prahovean.

Ora Pământului marcată și la Sibiu. Sute de copii și-au dat întâlnire sâmbătă seara, în curtea Muzeului de Istorie – Casa Altemberg pentru a sărbători Orei Pământului. Au cântat la lumina lumânărilor și a lanternelor de la telefoane, transmite Ora de Sibiu.

„Ora Pământului“, un eveniment care se desfășoară anual pentru a proteja natura și resursele pământului, a fost marcat și în municipiul Târgu Jiu printr-un recital susținut de elevi ai Liceului de Arte la Coloana „fără de Sfârșit“, scrie igj.ro

„«Ora Pământului» - eveniment internațional organizat de Liceul de Arte ”Constantin Brăiloiu” în parteneriat cu Primăria Municipiului Târgu Jiu și Corul Madrigal.

În Parcul ”Coloanei fără sfârșit”, Corul ”Orpheus” al Liceului de Arte, coordonat de doamna prof. Loredana Buliga, a susținut un recital extraordinar“, au transmis reprezentanții Liceului de Arte din Târgu Jiu.

Foto: ora-pamantului.ro