Stiri

O scurgere de informații i-a împiedicat pe activiștii pentru climă să protesteze în timpul unei slujbe de Crăciun

3
min
27/12/2022

Ecologişti aparţinând organizaţiei „Last Generation” nu au reuşit să întrerupă slujba care, iniţial, urma să fie transmisă în direct la televiziunea publică.

Poliţia germană a informat sâmbătă că activişti pentru climă intenţionau să întrerupă o slujbă de Crăciun televizată despre care credeau că va fi transmisă în direct, dar au ajuns la faţa locului prea târziu, aceasta fiind înregistrată cu o zi mai devreme, transmite dpa, citată de News.ro.

Slujba, înregistrată în avans

Ecologişti aparţinând organizaţiei „Last Generation” nu au reuşit să întrerupă slujba care, iniţial, urma să fie transmisă în direct la televiziunea publică, dar care a fost înregistrată în avans după o scurgere a informaţiilor despre planurile protestatarilor.

Opt activişti ai organizaţiei au apărut la Biserica Învierii din cartierul Mohringen din Stuttgart sâmbătă la prânz, dar au constatat că era încuiată. Biroul parohial a sesizat poliţia, care a identificat alţi doi potenţiali protestatari şi i-a îndepărtat.

„Last Generation” blochează ieşirile de pe autostrăzi şi intersecţiile din Berlin şi alte oraşe mari din Germania de la începutul acestui an pentru a creşte gradul de conştientizare cu privire la problemele de mediu generate de schimbările climatice. Au organizat, de asemenea, proteste în muzee, stadioane, ministere şi aeroporturi.

Sursa foto: Twitter/ Letzte Generation