Stiri

O hală din Băicoi s-a făcut de dejecții avicole, apoi a fost închisă de Garda de Mediu

2
min
6/12/2022

Comisarii de la Garda de Mediu au sancţionat operatorul economic cu amendă în valoare de 100.000 lei

O hală de depozitare a dejecţiilor avicole care funcţiona în oraşul Băicoi fără autorizaţie de mediu a fost închisă de comisarii de la Garda de Mediu Prahova până la obţinerea actelor de reglementare, aceştia aplicând şi o amendă operatorului în cauză.

Fără autorizație

Conform datelor publicate, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Gărzii de Mediu Prahova, comisarii au efectuat un control la hala de depozitare şi tratament dejecţii avicole care îşi desfăşoară activitatea în oraşul Băicoi, după ce au primit sesizări din partea locuitorilor cu privire la disconfortul olfactiv produs de activitatea respectivă.

În urma verificărilor efectuate în teren s-a constatat că operatorul economic nu a îndeplinit măsura trasată încă din faza de construcţie, de a solicita autorizaţie de mediu înaintea începerii activităţii, arată sursa citată.

Comisarii de la Garda de Mediu au sancţionat operatorul economic cu amendă în valoare de 100.000 lei şi au dispus ca activitatea să fie reluată după obţinerea actelor de reglementare.

Sursa foto: Facebook/ Garda de Mediu Prahova