Stiri

O companie chineză vine tare din urmă și va fi concurentul principal al Tesla, crede Elon Musk

5
min
30/1/2023

Fără perturbări neaşteptate, producţia Tesla pe plan global ar putea ajunge anual acesta la două milioane de vehicule.

Cel mai mare competitor al Tesla va fi probabil o companie chineză, a declarat directorul general al producătorului de vehicule electrice, Elon Musk, după publicarea rezultatelor financiare, transmite Bloomberg.

BYD Co, challenger-ul

Întrebat de companiile auto din China, Musk a răspuns: "Ei lucrează cel mai mult şi în cel mai inteligent mod", fiind cei mai competitivi din lume. "Dacă ar fi să ghicesc, cel mai probabil o firmă din China va fi a doua după Tesla", a previzionat Musk.

Tesla a redus în 6 ianuarie preţurile modelelor sale din China, unde are o fabrică în Shanghai, după ce în octombrie a scăzut preţurile pentru SUV-urile Model Y şi Model 3 fabricate în statul asiatic. Şi alţi producători auto au făcut reduceri în China, cea mai mare mare piaţă de vehicule electrice din lume.

Mai poți citi: Delta Dunării, aproape de o „apocalipsă piscicolă”, avertizează fostul guvernator Mușatescu: „Nu va mai fi pește”

Cel mai mare producător de vehicule electrice din China este BYD Co, care a vândut mai multe modele decât Tesla în 2022, dacă sunt incluse atât vehiculele exclusiv electrice cât şi cele hibride plug-in ale BYD.

Musk a reafirmat că cea mai competitivă piaţă este China.

În 2022, Tesla a produs peste 710.000 vehicule electrice în China, aproximativ 52% din producţia sa globală, chiar dacă au fost perturbări din cauza restricţiilor impuse de autorităţile de la Beijing.

Musk a explicat că 2022 a fost un an dificil din cauza întreruperilor de producţie de la fabrica Tesla din China, a costurilor de împrumut mai ridicate şi a perturbărilor din lanţurile de aprovizionare.

Fără perturbări neaşteptate, producţia Tesla pe plan global ar putea ajunge anual acesta la două milioane de vehicule, a declarat Musk.

Bloomberg se aşteaptă ca vânzările Tesla să crească cu până la 40% în 2023 şi Model Y să fie cel mai bine vândut vehicul electric pe plan mondial.

Sursa foto: Wikimedia Commons/ JD Lasica/ CC BY 2.0