Stiri

Numărul de rinoceri braconaţi, în scădere uşoară în Africa de Sud

4
min
8/2/2023

Doar trei rinoceri mai puțin uciși în 2022 față de 2021.

Numărul de rinoceri braconaţi pentru coarnele lor în Africa de Sud a scăzut uşor în 2022, însă sunt necesare mai multe eforturi pentru salvarea exemplarelor care trăiesc în afara parcurilor naţionale, a indicat luni Ministerul Mediului din această ţară, potrivit Reuters.

Un total de 448 de rinoceri au fost ucişi ilegal în întreaga ţară anul trecut, cu trei mai puţini decât în 2021. Cu toate acestea, cifra este mai mare decât cea de cu un an înainte (2020), când restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19 în Africa de Sud au dus la o scădere a braconajului.


Cornul de rinocer, folosit în medicina tradiţională chineză


Cererea de coarne de rinocer a decimat populaţia acestora de-a lungul mai multor decenii în Africa de Sud şi în ţările vecine Botswana şi Namibia. Braconajul implică adesea implicarea unor organizaţii infracţionale internaţionale şi a unor braconieri locali, care fac contrabandă cu coarnele în străinătate.

Cornul de rinocer este folosit în medicina tradiţională chineză.

Braconajul de rinoceri a cunoscut un declin în parcurile naţionale din Africa de Sud datorită programelor de secţionare a coarnelor, a creşterii vigilenţei şi a colaborării dintre autorităţi în ceea ce priveşte conservarea acestor animale, a declarat ministrul mediului, Barbara Creecy.

Cu toate acestea, ea a făcut apel la autorităţile la nivel de provincie pentru a-şi intensifica eforturile, explicând că braconierii şi-au mutat în prezent atenţia de la parcurile naţionale la cele din provincii şi la rezervaţiile de vânătoare private din provincia KwaZulu-Natal.


Poți citi și: Bombardamentele rusești asupra Ucrainei schimbă becurile populației cu cele LED, care consumă cu 88% mai puțin


Africa de Sud găzduieşte cea mai mare populaţie de rinoceri albi din lume şi aproximativ jumătate din populaţia totală de rinoceri negri (în pericol de dispariţie) de pe continentul african.

foto: Facebook/Kruger National Park